Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nova temporada expositiva al Museu Can Mario

Escrit per a 3 de Juny de 2021

  • La temporada acull les exposicions del Premi d’Escultura 2021, Beta&Co de Joan Pedragosa i Al llindar de la joia de Tura Sanglas.
  • La nova temporada es podrà visitar del 5 de juny al 4 de juliol.

Arriba la nova temporada expositiva al Museu Can Mario de la Fundació Vila Casas. L’espai cultural acull del 5 de juny al 4 de juliol tres exposicions. D’una banda, la relacionada amb el Premi d’Escultura 2021, “Beta&Co” de Joan Pedragosa i “Al llindar de la joia” de Tura Sanglas.

En primer terme, l’Àlex Susanna fa referència a l’èxit de participació de l’edició d’enguany del Premi d’Escultura. En contrast amb altres edicions, l’actual ha registrat un total de 401 propostes escultòriques. Finalment, s’han escollit 40 finalistes que conformen l’exposició actual i d’entre les quals hi ha la guanyadora del premi que es farà públic el pròxim dissabte 5 de juny a les 12 h.

El guanyador rebrà una dotació econòmica de 15.000 euros. A més, l’obra guardonada comptarà amb una exposició monogràfica al museu Can Framis.

Al voltant d’aquesta mostra, Susanna defineix l’exposició com “una radiografia del llenguatge escultòric de casa nostra”. Fent referència a l’exposició del Centre Pompidou de París als anys vuitanta com a referent de l’escultura moderna, i l’actual, com a referent de l’escultura contemporània.

D’altra banda, el director d’art de la Fundació Vila Casas comparteix que un dels objectius de l’exposició és “fer-ne una partitura significant que tot i la seva diversitat es generés un camp magnètic en què unes escultures dialoguen amb les altres”.

Beta&Co de Joan Pedragosa

Sota l’objectiu de la fundació de recuperar obres i trajectòries escultòriques, trobem l’exposició Beta&Co de Joan Pedragosa. En aquest sentit, Susanna, defineix l’artista com un híbrid entre disseny i escultura. A més, defineix l’exposició com una mostra de “totes les possibilitats del seu vocabulari formal”. Convé ressaltar que es tracta d’una donació de la seva vídua Beta Alboixet.

Al llindar de la joia de Tura Sanglas

Finalment, conversem amb la Tura Sanglas, l’artista de l’exposició que acull la Sala Empordà del Museu Can Mario. En l’àudio de continuació, la jove d’Ordis de vint-i-vuit anys ens fa una sinopsi del recull d’obres que conformen Al llindar de la joia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *