Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Nous estudis de turisme a Palafrugell

Escrit per el 10 d'Abril de 2020

  • L’Institut Baix Empordà oferirà a partir del curs 2020-2021 un Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió d’Allotjaments Turístics.

El municipi està d’enhorabona ja que el proper curs hi haurà uns nous estudis de turisme a l’Institut Baix Empordà de Palafrugell. Aquest cicle substituirà al de Guia, Informació i Assistències Turístiques. Segons Cristina Lora, professora de la nova formació, aquesta ampliarà el ventall de sortides professionals dels i les alumnes.

Des de Ràdio Palafrugell hem volgut saber més detalls d’aquests nous estudis. Per això, ens hem posat en contacte amb la professora que ha lluitat perquè el municipi pugui oferir aquest cicle, la Cristina Lora. Malgrat que el CFGS de Gestió d’Allotjaments Turístics, com el de Guiatge són de la família de la hoteleria i el turisme hi ha diverses diferències entre ells. Així, la Cristina detalla que aquests nous estudis de turisme a Palafrugell, permeten a l’alumnat adquirir competències més àmplies.

Per tant, és una formació que és més ampli en tasques funcionals i pràctiques, ja que el que s’estava oferint fins ara se centrava molt en el guiatge, un perfil molt concret i que no a tothom li és fàcil d’adquirir. D’altra banda, com el cicle actual, aquesta formació té una durada de dos cursos escolars.

Únic centre del Baix Empordà en oferir uns estudis de turisme

La supressió del cicle formatiu de Guiatge posava en perill que Palafrugell deixés de tenir uns estudis enfocats en els turisme. No obstant això, el fet de poder oferir aquest nou cicle, permetrà a tots els interessats de la comarca en tenir Palafrugell com a punt de referència d’estudis turístics.

La crisi del coronavirus ha deixat sense les famoses portes obertes a tots els centres educatius del país. No obstant això, la Cristina remarca que des de la Generalitat se’ls oferirà material per poder fer la difusió d’aquest CFGS de Gestió d’Allotjaments Turístics.

Per a informació més detallada també us podeu posar en contacte amb la Cristina Lora al correu electrònic allotjamentturistic@gmail.com. En total aquest cicle consta de 20 places i el període de preinscripcions encara no s’ha establert.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Cristina Lora, professora del CFGS de Gestió d’Allotjaments Turístics a l’enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).