Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


No al transport públic a Palafrugell el 2020

Escrit per el 25 de Setembre de 2019

  • L’equip de govern format per ERC SGdP i JxCat tomba la moció presentada pel PSC d’implantar el transport públic a Palafrugell
  • Juli Fernández: “continuarem insistint perquè entenem que és una necessitat”.

En la sessió plenària de l’Ajuntament de Palafrugell celebrada el 24 de setembre el govern va dir no al transport públic a Palafrugell. La moció, presentada pel PSC, no va tirar endavant pels vots en contra d’ERC, Som Gent del Poble (SGdP) i JxCat. El regidor de Ciutadans es va abstenir.

El Partit Socialista de Palafrugell va presentar una moció al voltant d’implantar un servei de transport públic al municipi. En aquest sentit, el regidor Xavier Rangel exposava els punts que es proposaven.

La resposta de l’equip de govern va ser la de no donar suport a la moció presentada. Per tant, la de dir no al transport públic a Palafrugell. No obstant això, sí que es van mostrar partidaris a estudiar solucions, sense que aquestes suposin una gran despesa per al consistori.

Pel portaveu socialista Juli Fernández, però aquesta resposta no és suficient. Així, remarca que aquesta és un clar símptoma que el govern no té la voluntat de tirar endavant el transport públic. A més, també ataca als dos companys de govern d’ERC, SGdP i JxCat, els quals durant la campanya electoral apostaven per aquest tipus de mobilitat.

Per últim, Juli Fernández recorda que aquest serà un servei deficitari. En aquest sentit, destaca que ell va deixar una partida pressupostada per fer un estudi de la viabilitat d’implantar el servei de transport públic.

Augmentar el porta a porta i reformular el Pla de Mobilitat

En el mateix ple ja es va donar resposta a quines són les propostes del govern per fer front a l’augment de l’ús del cotxe. Així, d’una banda, es vol ampliar les hores del servei del porta a porta. Ho explicava la regidora de Benestar Social, Roser Massaguer.

A més, Josep Piferrer, també ha volgut destacar que amb el cap de la Policia Local volen repensar el Pla de Mobilitat. Unes modificacions que hauran de sortir del que decideixi la taula del pla de Mobilitat.

L’alcalde de Palafrugell, també es mostra convençut en que el transport públic no és una prioritat per als palafrugellencs i palafrugellenques.

La sessió plenària del mes de setembre va durar, pràcticament tres hores. Les podeu recuperar en el següent arxiu d’àudio.

Sessió plenària del mes de setembre

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).