Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Neix la Ruta dels Indiketes que recorre els camins dels ibers a l’Empordà

Escrit per el 22 d'Abril de 2023

  • La ruta està formada per 22 etapes i 476 quilòmetres es recorren els camins mil·lenaris dels ibers. Es pot fer caminant o en bicicleta.

Neix la Ruta dels Indiketes a les comarques de l’Alt i el Baix Empordà. Recorre els camins mil·lenaris que van transcórrer els habitants ibers a través de 22 etapes i 476 quilòmetres.

La ruta segueix un funcionament similar al del camí de Sant Jaume. S’entrega una credencial que cal segellar al llarg del recorregut per certificar que s’ha fet una distància mínima de 100 quilòmetres a peu o 200 en bicicleta. Es pot segellar en establiments com restaurants, allotjaments o botigues i aconseguir el diploma Indiketa.

Un cop feta la distància mínima, es pot ensenyar la credencial al Gran Fondo Community de Palafrugell o demanar el diploma a través de la pàgina web. El diploma segueix una estètica ibèrica amb el nom de la persona amb caràcters ibers.

Cada etapa està formada per 20 o 30 quilòmetres i transcorren pel GR-92 a la zona costanera i el GR-2, a la zona muntanyosa, en un circuit circular. Els participants poden començar des de qualsevol punt i fer-ho en el temps que vulguin. Però, Josep Montalat, un dels fundadors, recomana seguir les agulles del rellotge.

La ruta no està senyalitzada físicament, però es pot descarregar el track del recorregut en format GPX pels GPS. En alguns casos, s’han buscat camins alternatius per facilitar el pas de les bicicletes.

Josep Montalat destaca que passa per llocs emblemàtics com la zona de la Mare de Déu de les Salines, al municipi de Maçanet de Cabrenys, o el cau del Duc al massís del Montgrí.

A més, també s’ha fet un conveni amb agències de viatges per facilitar la recerca d’allotjaments.

La idea va néixer quan els creadors van fer el camí de Sant Jaume i van voler tenir una ruta similar a l’Empordà. Montalat explica que ho va proposar als consells comarcals, però no va tirar endavant perquè era difícil senyalitzar-ho físicament. Per aquest motiu, ara s’ha apostat per la creació de rutes pel GPS.

La ruta es troba en fase de proves perquè tothom pugui fer correccions a l’organització i millorar-la. Montalat explica ja s’han fet canvis.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).