Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mor atropellat Joan Antoni Solans, alt càrrec de la Generalitat amb Jordi Pujol

Escrit per a 3 de Setembre de 2019

L’exdirector d’Urbanisme de la Generalitat, de 79 anys, estava descarregant maletes del cotxe quan un vehicle l’ha envestit a Calella de Palafrugell

L’exdirector d’Urbanisme de la Generalitat Joan Antoni Solans ha mort aquest dilluns a la tarda després de ser atropellat a Calella de Palafrugell quan estava descarregant equipatge del seu vehicle.

Solans, de 79 anys, descarregava maletes del cotxe, aparcat davant de l’hotel Sant Roc, aquest dilluns al migdia.

La principal hipòtesi és que la conductora del vehicle, que era automàtic, s’ha confós i, en comptes de fer marxa enrere, ha anat endavant, de manera que Solans ha quedat atrapat entre els dos cotxes. La Policia Local sospita que la víctima ha patit una secció de l’artèria femoral que li ha causat la mort.


Joan Antoni Solans, en la presentació del pla de remodelació dels barris de Sant Andreu – Sagrera, el 1996

Un arquitecte influent en una generació d’urbanistes

Solans va ser director general d’Urbanisme de la Generalitat entre el 1980 i el 1997, quan la Generalitat estava presidida per Jordi Pujol. També va ser vicepresident de l’Institut Català del Sòl i director dels treballs del pla general metropolità de Barcelona. Entre el 1977 i el 1980, també va ser delegat de Serveis d’Urbanisme a l’Ajuntament de Barcelona.

Solans, un arquitecte que ha influït en noves generacions d’urbanistes, va ser condecorat amb la Creu de Sant Jordi el 2003. Des del 2005, era membre de l’Institut d’Estudis Catalans.

Condol de Calvet i Puigdemont

A les xarxes socials, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha lamentat la pèrdua de Joan Anton Solans, de qui ha dit que va ser “un treballador públic exemplar” i “pare” del Pla General Metropolità:

Damià Calvet@damiacalvet

Hem de lamentar la mort de Joan Anton Solans, històric director general d’urbanisme del @govern. Vaig tenir l’ocasió de treballar amb ell: un servidor públic exemplar, treballador incansable, honest, pare del Pla General Metropolità, seny ordenador del territori a Catalunya. DEP.

També el 130è president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha lloat la trajectòria de Solans. Segons Puigdemont, Solans “va saber ordenar en un moment que d’altres van apostar pel desordre”:

Carles Puigdemont@KRLS

Ha mort un home que va tenir el bé comú com a guia de la seva acció de govern. Va saber ordenar en un moment que d’altres van apostar pel desordre. Moltes gràcies Joan Anton Solans. Descansa en pau.

Informació de CCMA.cat


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *