Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mont-ras preveu instal·lar un radar mòbil

Escrit per el 5 d'Octubre de 2021

  • La setmana passada es va fer un estudi als carrers Carrilet i Torres i Jonama i l’avinguda Palafrugell. Més del 70% dels vehicles excedien el límit de velocitat d’aquestes vies.

L‘excés de velocitat dels vehicles en determinats punts de Mont-ras és un mal de cap per als vilatans i el consistori. En aquesta línia, el passat 28 de setembre es va fer un estudi per tenir constància d’aquest fet. Les dades parlen per si soles: el 74% dels vehicles detectats superaven la velocitat màxima. Per això, Vanessa Peiró, alcaldessa de Mont-ras avança que instal·laran un radar mòbil.

L’Ajuntament de Mont-ras tenia l’esperança que el desdoblament de la C-31 a Mont-ras acabaria amb un mal endèmic del municipi: l’excés de vehicles pels carrers del municipi. Lluny d’això, encara són molts els conductors que prefereixen passar pels carrers Torres i Jonama i Carrilet. En el seu moment, Vanessa Peiró, recorda que al Torres i Jonama es van fer diversos ressalts per disminuir la velocitat dels vehicles. Les dades de l’estudi realitzat, però, demostren que aquests obstacles no són eficients.

Un estudi que es va fer el passat 28 de setembre en aquests dos carrers de Mont-ras. En aquest sentit les dades són clares, i és que el 74% de vehicles que hi circulaven excedien la velocitat màxima permesa. A més, l’alcaldessa afegeix que ho feien molt per sobre del límit.

Radar que es va fer servir durant el passat 28 de setembre al municipi de Mont-ras

El radar com a única solució

Davant d’aquesta situació d’inseguretat i després que les alternatives fetes no hagin tingut els resultats esperats des del consistori només veuen la instal·lació d’un radar com a única solució. Tot i que, també havien contemplat alternatives com canvis de sentit o restriccions de circulació.

Com que les velocitats excessives es donen en diversos punts del municipi, el 70% del poble són carreteres i vials, des del consistori de Mont-ras tenen sobre la taula la possibilitat que sigui un radar mòbil. En aquest sentit, Peiró explica que valoren instal·lar diverses caixes al Torres i Jonama i a l’avinguda Palafrugell.

Vanessa Peiró, però, ha volgut posar el focus en el fet que la mesura es pren per augmentar la seguretat de les persones. Així, descarta que es faci per un afany de recaptar diners.

No obstant això, l’alcaldessa s’ha mostrat conscient del benefici que suposarà per l’economia de l’Ajuntament. Així, aquests diners es podran invertir en senyalització del municipi, entre d’altres aspectes.

Amb tot, els tempos amb els que treballen des del consistori marquen que fins la propera Setmana Santa no es podrà disposar del radar.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).