Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mont-ras no descarta contractar seguretat privada per fer front als botellots

Escrit per el 11 d'Agost de 2021

 • Vanessa Peiró reconeix que des del consistori valoren aquesta mesura davant l’increment de joves que fan botellots en diferents punts del municipi.
 • Se senten indefensos i indignats per una situació que cada vegada va a més i interfereix en el descans dels veïns i veïnes.

Mont-ras amb una població de poc més de 1.700 habitants en cap moment s’ha vist afectada pel toc de queda. Aquest fet, sumat amb el tancament de l’oci nocturn, ha comportat que centenars de joves es concentrin al municipi per consumir begudes alcohòliques a la via pública. El pic de l’estiu ha fet que la situació sigui insostenible i l’alcaldessa Vanessa Peiró avança que des de Mont-ras no es descarta contractar seguretat privada per fer front als botellots.

Aquesta passada matinada de dimarts a dimecres els veïns i veïnes de Mont-ras han hagut de patir fins a 4 botellots simultanis. Vanessa Peiró, lamenta que tot i la presència dels Mossos, s’han concentrat joves als aparcaments de l’Ajuntament i del cementiri, al camí de Fitor i a l’avinguda Palafrugell.

La concentració de joves fent botellots a Mont-ras fa setmanes que es produeix, però amb l’arribada del pic de l’estiu la situació és insostenible. En aquest sentit, Peiró alerta que això està afectant el descans dels veïns i veïnes del poble. De fet, la deixadesa de l’administració està portant al límit els vilatans de Mont-ras.

D’altra banda, des del consistori lamenten que l’excusa del departament d’Interior i dels Mossos es basi en que estan desbordats. Peiró considera que no és just que se’ls deixi de banda, davant d’una situació que també afecta a la seguretat de les persones.

Contractació de seguretat privada

Davant d’aquesta situació que cada vegada va a més i, tenint en compte, que encara queden tres setmanes d’agost des del consistori estan estudiant diverses alternatives per acabar amb aquestes concentracions. Així, des de Mont-ras no es descarta contractar seguretat privada per fer front als botellots.

I és que la preocupació també es trasllada a peu de Gavarres, ja que aquestes concentracions deixen ple de deixalles i burilles. Un fet que han denunciat a través de xarxes socials i a la que els Agents Rurals van respondre que ells estan duent tasques de vigilància en poblacions que, com Mont-ras, no tenen cos de policia propi.

No obstant aquest possibilitat, Vanessa Peiró no considera just que es deixi en mans dels ajutnaments aquesta responsabilitat. Així, insisteix en que des de la Generalitat se’ls ha de donar suport per acabar amb aquesta problemàtica.

Per últim, també lamenta que els joves que es troben en aquests botellots demostren que no tenen cap sensibilitat per tot el que ha comportat la pandèmia.


Opinions dels lectors
 1. Ana Gonzalez gonzalez el 12 d'Agost de 2021 a les 3:03

  Es lamentable ,que ciertos comportamientos perjudiquen la vida y el descanso alos que todos que vivimos en este precioso pueblo tenemos que sufrir.
  También es verdad y tengo que decirlo que los agentes del orden con la excusa de que están desbordados nos dejan ha nuestra suerte quizás tal vez
  Para evitar tener más trabajo del necesario.
  Creo y siempre lo he pensado que mont ras debería tener su propio cuerpo de policía.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).