Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Monotonia meteorològica per començar el març

Escrit per a 1 de Març de 2021

  • L’arribada del mes de març no portarà cap canvi en el temps. Per tant, continuaran els dies tapats i les temperatures suaus.

Un dilluns més ens posem en contacte amb Josep Pascual per comentar la previsió del temps per aquest començament de setmana. Des de l’Observatori Meteorològic de l’Estartit, Pascual, comenta que continuarà la monotonia meteorològica en aquest inici de març.

Un anticicló situat al centre d’Europa que porta vents marítims cap a la nostra zona és l’explicació perquè en els darrers dies es formen boires i núvols baixos.

No obstant això, Josep Pascual, apunta que de cara a dimecres podrien haver-hi més clarianes que no fins ara. D’altra banda, les temperatures continuaran sent suaus.

Segon febrer més càlid en 50 anys

Al voltant d’aquestes temperatures més altes de l’habitual, tenint en compte que estem en ple hivern, Pascual apunta que les dades demostren que el del 2021 ha tingut una temperatura mitjana molt per sobre de l’habitual. Tant, que el situa com el segon mes de febrer més càlid dels darrers 50 anys a l’Estartit.

Així, si la temperatura mitjana al febrer sol ser inferior als 10º positius i en aquest 2021 s’ha situat en 12,2º, només superat pel 2020 amb 12,4º. Per últim, respecte a la precipitació, Pascual explica que ha plogut un xic menys de l’habitual. Així a l’Estartit s’han recollit 31l/m2 respecte els 38l/m2 que recullen les estadístiques.

Per tant, la monotonia meteorològica serà la protagonista en aquests primers dies del mes de març.

Lluna plena des de Gualta amb un color marronós fruit de la pols en suspensió – Josep Pascual

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *