Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Moció institucional del ple en relació al subministrament elèctric

Escrit per el 2 de Febrer de 2021

  • La moció va ser presentada per Palafrugell en Comú i va rebre l’aval de tots els grups de l’ajuntament

Aquestes han estat unes dates en que el subministrament elèctric ha generat polèmica per les fortes puges en la factura, en alguns casos de vora el 30%. Alfons Rius, en nom de Palafrugell en Comú-Podem, va presentar a la darrera sessió plenària una moció en aquest sentit. La proposta demana, a grans trets, al govern de l’Estat i a la Generalitat que s’apliquin les reformes necessàries per a que es compleixen els drets bàsics dels ciutadans en referència a les companyies energètiques.

Amb el suport de tots els grups municipals, la moció va ser debatuda i aprovada, convertint-se en institucional a l’acceptar el proponent uns canvis en el seu redactat.

Alfons Rius en feia la presentació en la sessió plenària d’aquest dimarts.

L’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, compartia la moció i proposava dues petites modificacions per a poder-la votar afirmativament.

Joan Farré, de Ciutadans, va anunciar el seu vot positiu i comentava que aquesta moció complementava la que el seu partit presentaria més tard en el mateix ple (moció que no va ser aprovada).

Juli Fernàndez, portaveu del PSC, qualificava la moció d’oportuna, i afegia que el sistema energètic d’aquest país té dos grans problemes: el procés de alliberament de l’energia que es va fer fa uns anys, i la forta dependència que es té d’energies que no són renovables.

El ponent, Alfons Rius, va acceptar-ne les modificacions al redactat i aquesta moció passaria a ser institucional.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).