Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Miró, Tàpies, Brossa, Barceló, Saura o Delaunay entre els autors exposats al Museu del Suro

Escrit per el 13 de Juliol de 2023

  • La nova exposició temporal es podrà visitar fins al 17 de setembre amb una quarantena d’obres d’estils diversos que van del cubisme fins a l’street art.

Dissabte s’inaugura la nova exposició temporal del Museu del Suro sobre art contemporani amb representació internacional, catalana i madrilenya dels segles XX i XXI. Es tracta de la col·lecció de Joan J. Puig que consisteix en una quarantena d’obres que inclouen olis, escultures i litografies amb estils variats que van del cubisme fins a l’street art. En parla la comissària, Anna Pou.

Entre els autors internacionals exposats, es podrà veure Robert Delaunay, Sol LeWitt, Ben Vautier o Fede, combinats amb autors catalans com Joan Miró, Antoni Tàpies i Joan Brossa fins a Narcís Comadira, Jordi Alcaraz, Samuel Salcedo o Maria Yelletisch. La representació madrilenya serà d’Antonio Saura, Guillermo Pérez Villalta, El Roto, Oscar Mariné i Edgar Plans.

També, hi haurà autors actuals premiats i reconeguts mundialment com Miquel Barceló o Ángela de la Cruz, ambdós representats a través d’obres clau dins la seva trajectòria, així com Cesc Abad, Oscar Mariné, Xevi Solà o Victor Dolz.

L’interès de Puig per la literatura existencialista i la filosofia d’Emil Cioran defineixen la col·lecció, que com en una tragicomèdia les obres es mouen al ritme d’una forta pulsió vital entre dos pols: el color, l’alegria i la sensualitat que conviuen amb la buidor, la foscor o la impotència. Les peces desfilen orgiàsticament en una espècie de ball bàquic que reflecteix el caràcter del seu propietari, un home vital, incansable, viatger i curiós que viu literalment envoltat de les seves obres, amb les que necessita conviure.

Anna Pou van der Bossche, comissaria de l’exposició

Joan J. Puig ha escollit les peces més representatives i madures de cada autor per aconseguir una exposició variada, rica de continguts i dinàmica, però també, completa i coherent.

L’acte inaugural de la mostra De Miró a Barceló. Joan J. Puig. L’aventura de col·leccionar serà dissabte, 15 de juliol a les 19.30 hores amb els parlaments de la regidora de Cultura, Laura Millán; del col·leccionista Joan J. Puig i la comissària de l’exposició, Anna Pou van den Bossche.

A més, en els pròxims mesos s’organitzaran jornades complementàries a l’exposició, com tallers o visites guiades. El 20 de juliol a les 18 hores es farà l’activitat “Contes d’art i taller de pintura”, apte per a famílies i infants majors de 7 anys. L’11 d’agost s’organitzarà la visita i taller “De Miró a Barceló” i posteriorment, dues visites guiades amb la comissària el 19 d’agost i el 9 de setembre. Per a més informació i reserves, es pot trucar al 972 30 78 25.

L’exposició es podrà visitar fins al 17 de setembre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).