Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“Miró, Gaudí, Gomis. El sentit màgic de l’art”, l’exposició de l’estiu a Can Mario

Escrit per a 23 de Juliol de 2021

  • La Fundació Vila Casas i la Fundació Joan Miró, van presentar ahir l’exposició “Miró, Gaudí i Gomis. El sentit màgic de l’art” al Museu Can Mari
  • L’exposició es podrà visitar del 25 de juliol al 28 de novembre de 2021.

La Fundació Vila Casas i la Fundació Joan Miró, van presentar ahir l’exposició “Miró, Gaudí i Gomis. El sentit màgic de l’art” al Museu Can Mario escultura contemporània. Durant la presentació, vam comptar amb les aportacions de l’Àlex Susanna, director de la Fundació Vila Casas; Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró; i de la Teresa Muntaner, conservadora a la Fundació Joan Miró i comissaria de l’exposició.

La nova programació expositiva de la Fundació Vila Casas al Museu de Can Mario presenta l’exposició “Miró, Gaudí i Gomis. El sentit màgic de l’art”. Coorganitzada amb la Fundació Joan Miró a partir del seu fons i comissariada per Teresa Muntaner i Ester Ramos.

Àlex Susanna, Marko Daniel i Teresa Muntaner (Nerea Cabello)

Aquesta exposició, busca posar en relleu les afinitats creatives de Joan Miró i Antoni Gaudí a través de les fotografies de Joaquim Gomis. A continuació, el director de la Fundació Vila Casas Àlex Susanna, presenta l’exposició a Ràdio Palafrugell.

En segon lloc, Susanna declara que aquesta “ha de ser la gran exposició de l’estiu”. Alhora, destaca que la nova programació converteix a Can Mario en el “gran equipament museístic de referència de l’Empordà i la Costa Brava”. Mentre que, tot plegat, resulta “l’acompliment del somni de l’Antoni Vila Casas”.

D’altra banda, conversem amb en Marko Daniel, director de la Fundació Joan Miró de Barcelona. Preguntat sobre la relació amb la Fundació Vila Casas, Daniel qualifica la col·laboració com “una gran oportunitat” per portar l’obra de Miró a les instal·lacions de Palafrugell. Alhora, afirma que aquests tipus de col·laboracions són molt importants i encara més en una situació com l’actual per la cultura.

La Teresa Muntaner i l’Ester Ramos, són les comissaries de “Miró, Gaudí i Gomis. El sentit màgic de l’art”

Teresa Mutaner durant la presentació de l’exposició (Nerea Cabello)

En tercer lloc, preguntada sobre la titulació de l’exposició, la comissaria Teresa Muntaner declara que el títol és resultat de voler presentar la influència de Gaudí sobre l’obra de Miró a través de l’obra fotogràfica de Gomis.

D’entre els múltiples punts de relació entre Miró i Gaudí, Muntaner fa menció de l’observació de la natura, l’experimentació, la transgressió, la col·laboració, l’aplicació de diferents materials i tècniques, l’obra col·lectiva… Tot plegat, vist en l’exposició gràcies a la mirada de l’obra de Gomis.

Preguntada sobre com mirar i interpretar l’exposició com a espectador o espectadora, Muntaner explica que no és difícil gràcies a l’anàlisi que presenta la fotografia de Gomis. Tot i això, declara que tot depèn de la mirada que hi apliqui cadascú.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *