Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Miquel Sitjà: “Cada vegada hi ha més particulars interessats en l’arquitectura i les solucions constructives”

Escrit per el 20 d'Octubre de 2022

  • Aquest divendres arriba el Re_Arquitectura, la jornada professional dins del Re_Palafrugell, que debatran sobre la sostenibilitat en l’àmbit de l’habitatge i les construccions.
  • Parlem amb Miquel Sitjà, del Col·legi d’Arquitectura, que és el comissari de l’esdeveniment.

Aquest divendres, durant tot el dia, es fa a l’auditori de Cap Roig la jornada professional Re_Arquitectura, dins del marc del Re_Palafrugell. Una jornada de conferències i debat sobre diferents vessants de la sostenibilitat en l’àmbit de l’arquitectura i comptarà amb conferenciants consolidats en aquest àmbit i que apliquen sistemes sostenibles.

Al Supermatí hem parlat amb Miquel Sitjà, comissari de l’acte i membre del Col·legi d’Arquitectes, que coorganitza la jornada Re_Arquitectura. Posa èmfasi que cada cop hi ha més preocupació per a aconseguir habitatges que siguin sostenibles i consumeixin el mínim d’energia possible. Per exemple, en aquesta jornada es coneixerà quin és el cicle de vida dels materials que s’empren en la construcció i com s’ha de repensar l’arquitectura.

A més, es destacarà la importància del suro com a element constructiu per a l’aïllament de les noves edificacions o en les façanes. Sitjà afirma que cada cop s’empra més.

Sitjà remarca que cada cop hi ha més persones preocupades pels seus habitatges pels costos que suposa el seu manteniment i el consum energètic.

La jornada durarà fins a les 17.30 hores, en la qual es tractaran diferents temes. Entre ells, es parlarà sobre com la fusta es pot emprar en la construcció tant d’edificis de baixa alçada, com més alts, de 12 a 15 plantes. I com aquest canvi de construcció suposaria una petjada menor i una regeneració dels boscos amb una prèvia planificació.

Per acabar, Sitjà remarca que, tot i que la jornada és professional i pensada per arquitectes, la població general també hi pot assistir per informar-se de les novetats constructives.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).