Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Millores a la Deixalleria Municipal de Palafrugell

Escrit per el 25 de Maig de 2021

  • A través d’una subvenció de l’Agència Catalana de Residus, es millorarà el ferm i la seguretat de la instal·lació municipal.

Aquest dilluns s’han iniciat les millores a la Deixalleria Municipal de Palafrugell. Aquestes obres d’adequació del ferm de la instal·lació, també comporten millorar la seguretat d’usuaris i treballadors.

Diana Lledó, cap de Qualitat Urbana de l’Ajuntament de Palafrugell, explica que les millores que s’estan duent a terme a la Deixalleria Municipal no afectaran a l’obertura del servei.

Tot i que, sí que ha apuntat que, puntualment, les descàrregues es poden fer en d’altres espais. Principalment, aquestes obres consisteixen en millorar el ferm asfàltic que actualment es troba en molt mal estat. A més, la zona sobre els molls també s’asfaltarà.

El cost total de les obres és de 90.893,68 euros, subvencionats per l’Agència Catalana de Resdius. A més, també s’aprofitarà per millorar la seguretat dels treballadors i usuaris de la deixalleria. Així, Lledó, explica que a tots els molls de descàrrega s’instal·laran baranes anticaiguda.

Recollida de voluminosos a la porta de casa

D’altra banda, l’accés a la Deixalleria Municipal pel camí vell de Tamariu és una dificultat perquè els veïns i veïnes de Palafrugell en facin ús. Com que, de moment, l’emplaçament actual és aquest, les millores volen facilitar la tasca de les persones usuàries.

A més, Diana Lledó recorda que totes aquells ciutadans de Palafrugell que ho necessitin també poden concertar una cita perquè se’ls recullin els voluminosos a la porta de casa.

Per últim, ha recordat que els diversos tancats de fusta només són per a petits abocaments. Malgrat que des que es van instal·lar s’ha fet pedagogia sobre quin és l’ús correcte d’aquests espais, Lledó reconeix que encara queda feina per fer.

En aquest sentit, recorda que “seran implacables” davant d’abocaments incontrolats. Així, si poden demostrar-ho obren expedients sancionadors a les empreses o particulars que fan un mal ús dels tancats.

Està previt que les obres de millora s’allarguin durant 6 setmanes. A més de l’àrea de Qualitat Urbana també hi ha la intervenció de la d’Urbanisme.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).