Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Milers de persones van seguir la 56a Cantada d’havaneres de Calella

Escrit per el 2 de Juliol de 2023

  • Ja pots recuperar la retransmissió íntegra de la 56a Cantada d’havaneres de Calella, en una programació especial de 4 hores i mitja.
  • Es va fer una programació especial amb els comentaris de Carles Casanovas, Núria Berengueras, Ramon Soto i Pilar Heranz.

Milers de persones van seguir dissabte la 56a Cantada d’havaneres de Calella amb les actuacions de la cantant i actriu Elena Gadel, Barca de Mitjana de Premià de Mar, Els Pescadors de l’Escala i Port Bo de Calella de Palafrugell. Es va homenatjar Càstor Pérez amb la interpretació de quatre cançons que va compondre.

Més de 30.000 persones van veure-la en els diferents espais que es van habilitar per seguir-la en directe. A part, de qui les van escoltar la programació especial audiovisual de Ràdio Palafrugell amb Ràdio Capital i Ràdio Havanera o bé, per Televisió de Catalunya.

L’alcalde de Palafrugell, Juli Fernández, va destacar el bon funcionament del bus i dels aparcaments. Va afegir que van entrar més de 30.000 vehicles al municipi dissabte fins a les 18 hores.

Per altra banda, Francesc Sánchez Carcassés, el director artístic de la Cantada, va comentar que li agrada apostar per les veus femenines. Elena Gadel va versionar totes les cançons que va interpretar a l’havanera. I fins i tot, va fer una nova versió de La gavina diferent a la que fa amb Marta Robles.

Núria Berengueras, una de les impulsores de les dones en el món de l’havanera, va destacar el canvi d’aquest estil musical en les noves generacions.

Els Pescadors de l’Escala van voler potenciar la música catalana amb quatre havaneres i una balada. En el seu cas, fan moltes composicions noves que combinen amb les tradicionals.

La programació especial de les havaneres també va deixar moments per recordar. Carles Casanovas, director artístic del grup Port Bo, va explicar que el nom de la formació va ser totalment improvisat, així com el naixement de la famosa frase “Si tot va com ha d’anar”. Va ser en un acte d’aniversari del grup.

En el cas de Barca de Mitjana, Ramon Soto va explicar com va sorgir el nom de la formació de Premià de Mar.

Un cop acabada la Cantada, la festa va continuar amb els Concerts de prop, en alguns locals de Calella. També, es va celebrar durant la tarda i nit un mercat d’artesans al passeig del Canadell. El cartell d’enguany va ser de la il·lustradora Anna Grimal.

Fotografia: @havanerescalella


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).