Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Mestres i professors defensen l’educació pública en el segon dia de vaga

Escrit per a 26 de Gener de 2023

  • Dimecres, unes 20.000 persones van participar en la manifestació convocada a Barcelona.

El dijous 26 de gener es convoca la segona jornada de la vaga educativa. La manca d’un acord amb el Departament d’Educació fa que els docents reclamin millores per defensar els serveis públics de qualitat. La convoca el sindicat educatiu USTEC, amb el suport d’altres sindicats.

En el segon dia de vaga, Glòria Polls, portaveu d’USTEC-STEs a Girona, destaca que la negociació amb el govern de la Generalitat “ha fet passos endavant, però encara són insuficients en la recuperació dels drets laborals i la millora de l’educació”. En una trobada el 19 de gener, l’administració va proposar la recuperació del primer estadi als sis anys i l’equiparació salarial del professorat de Formació Professional.

Segons Polls, el departament d’Educació va exposar les limitacions econòmiques pressupostàries. Malgrat això, afegeix que hi ha altres reivindicacions que no suposen un cost econòmic. Inclouen la valoració de l’avançament del curs escolar, la formació de docents durant el mes de juliol i aspectes del procés d’estabilització del personal interí.

També, reivindiquen l’increment de dotacions de totes les categories del personal laboral per garantir l’escola inclusiva.

Es demana una reducció de les ràtios per oferir l’atenció individualitzada a l’alumnat i el blindatge de la immersió lingüística, entre altres.

El dimecres 25 de gener, 20.000 persones van assistir a la manifestació convocada a Barcelona. En canvi, el dijous es convoquen altres mobilitzacions descentralitzades en diferents ciutats. A Girona, la concentració és davant dels Serveis Territorials a les 10.30 hores. Seguidament, continuarà amb una manifestació pels carrers de la ciutat. Acabarà amb la lectura del manifest, juntament dels professionals sanitaris.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *