Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més presència policial a les platges de Palafrugell

Escrit per a 13 d'Agost de 2020

  • La plantilla de la Policia Local de Palafrugell es reforça amb 9 agents interins, 4 dones i 5 homes.
  • És un suport per a la temporada turística, tot i que també faran tasques al centre de la vila.

La plantilla de la Policia Local de Palafrugell ha incorporat recentement 9 agents interins. Els i les agents han estat contractats com a reforç per als mesos de temporada turística. Així, hi haurà més presència policial a les platges de Palafrugell. D’altra banda, també assumiran tasques de vigilància i informació al centre de la vila.

Atès que es tracta d’una incorporació temporal, els i les agents han rebut tota la formació teòrica i pràctica a la prefectura amb policies de l’actual plantilla local.

Com a pla formatiu han fet diverses hores de formació en dret penal i processal; dret policial; deontologia policial; normativa viària; policia administrativa; ordenances municipals especialment sobre neteja viària, platges, tinença d’animals i venda ambulant.

L’objectiu d’aquestes incorporacions passa per comptar amb més efectius que puguin vigilar les zones amb més afluència de vianants, així com per fer tasques de compliment de les normes d’afectació del COVID, el control del compliment de les ordenances municipals entre d’altres.

Joan Roca, sergent de la Policia Local comenta que les noves incorporacions han arribat 4 setmanes més tard del previst per l’aturada dels processos selectius per la COVID-19. Ens ho explica en aquesta conversa.

Lluny de la paritat

D’altra banda, des de la policia palafrugellenca també es treballa per anar augmentant i normalitzant la presència de la dona al cos. En aquest sentit, 4 de les 9 incoporacions són dones, un 44%, prop del 50%. Un percentatge, però, que no es repeteix en els cossos dels Mossos d’Esquadra i de les policies locals. En aquest sentit, als Mossos la presència de la dona se situa entorn el 25% i les policies municipals no arriba al 20%. Per tant, encara queda lluny de la paritat desitjada.

Amb tot, fins acabar la temporada turística hi haurà més presència policial a les platges de Palafrugell i al nucli del municipi.

Una de les noves agents del cos de Policia de Palafrugell.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *