Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 3.200 persones assisteixen al 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava

Escrit per el 19 d'Octubre de 2020

· El film iranià ‘Cinema Donkey’ de Shahed Ahmandlou, que narra les aventures d’un equip de rodatge a l’Iran, ha guanyat el Coral d’Or, el màxim guardó del festival

La 6a edició del Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava ha estat tot un èxit. Al llarg dels darrers dotze dies, més de 3.200 persones han gaudit del certamen i de les diferents activitats complementàries. La directora del festival, Clara Dato, ha agraït enormement l’entrega i civisme del públic assistent, que ha respectat en tot moment les mesures de seguretat establertes, i la implicació i col·laboració de l’Ajuntament de Begur.

Clara Dato ens parla de l’assistència al festival
La Clara ens recorda l’objectiu del festival i com va començar

Enguany, el film iranià ‘Cinema Donkey’ de Shahed Ahmandlou ha guanyat el màxim guardó del festival, el Coral d’Or, un premi atorgat per unanimitat del jurat, presidit pel cineasta Xavier-Daniel. Aquesta pel·lícula que explica en clau de comèdia les aventures d’un equip de rodatge a l’Iran ha estat la gran vencedora de la sisena edició del certamen, però el jurat ha atorgat més guardons. El premi al millor guió ha estat per Santiago La Rosa, Ariel Martínez Herrera, Lautaro Núñez de Arco, Luz Orlando Brenan i Santiago Podestá pel seu guió del film argentí ‘Tóxico’. En el capítol de millors intèrprets, el guardó a la millor interpretació femenina ha estat per a Juliette Binoche a ‘La bonne épouse’, i a la millor interpretació masculina per a Guillermo Francella a la pel·lícula ‘El robo del siglo’.

Amb la Clara Dato hem parlat del que es pot veure al llarg dels dies que dura el festival

Així mateix, la pel·lícula ’El robo del siglo’ d’Ariel Winograd s’ha emportat el premi Begur Costa Brava a la millor producció de l’Amèrica Llatina. Pel que fa al premi Nins a la millor producció per a nens i nenes, ha estat per a la nord-americana ‘Tricked’ dirigida per Suhn Young Chung, Mengyouan (Cherry) Guo i Naicheng Liu. “Enhorabona a tots els premiats per les grans propostes presentades al festival. Agraeixo l’esforç de l’organització, participants i públic per haver contribuït a viure una reeixida sisena edició”, ha afirmat l’alcaldessa de Begur, Maite Selva.

Recordem que Palafrugell també serà seu el proper any del festival, tal i com ja vam anunciar fa uns dies des d’aquesta mateixa web.

Per últim, el 6è Festival Internacional de Cinema de Begur Costa Brava ha volgut homenatjar la recentment desapareguda actriu Rosa Maria Sardà atorgant-li el premi honorífic, que va recollir en el seu nom l’actriu Mercè Pons.

Aquí pots escoltar la xerrada sencera de Rafel Corbí amb la directora del festival de cinema de Begur, Clara Dato.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).