Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més de 20 mil persones han omplert Calella

Escrit per el 7 de Juliol de 2019

  • Ràdio Palafrugell ha ofert un programa especial de més de 3 hores per seguir la Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell

Amb el primer dissabte del mes de juliol la 53a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell ha donat el tret de sortida oficiós a la temporada estiuenca a la Costa Brava. En aquesta edició, hi han actuat els grups Arjau, Neus Mar, Son de l’Havana i Port Bo, el degà de la Cantada. Més de 20 mil persones han omplert Calella. D’una banda, les concentrades a la platja del Port Bo i, de l’altra aquelles que han seguit la Cantada des de les pantalles instal·lades a diversos punts del municipi.

Seguiment des de Ràdio Palafrugell

Des de Ràdio Palafrugell hem ofert un programa especial de més de 3 hores per seguir la Cantada. A més, el programa també es podia seguir per tot Catalunya i Andorra a través de les ones de Ràdio Estel.

Des de les 21h hem conversat amb diversos protagonistes i amb 3 dels 4 grups participants d’enguany. Primer de tot hem pogut parlar amb la Neus Mar. Aquesta era la 3a Cantada d’Havaneres per a la cantant palafrugellenca.

Entrevista amb Neus Mar
Més de 20 mil persones han omplert Calella
La cantant Neus Mar i Rafel Corbí

A continuació, la següent de les protagonistes ha estat la Sílvia Beleña, tècnica de l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP). Enguany es complien 30 anys de la seva vinculació amb la Cantada. Una de les novetats que s’han impulsat des de l’IPEP és la instal·lació de diversos sensors per saber amb més exactitud quanta gent passa per Calella durant la Cantada.

Entrevista a Sílvia Beleña, cap d’àrea de l’IPEP

D’altra banda, també han passat pel set de Ràdio Palafrugell, l’expert en el món de les havanares, Toni Foixench. L’impulsor de la web Havanerus, ha explicat la seva tasca al capdavant del portal web. Foixench, també s’ha mostrat com un gran defensor de les arrels de les havaneres. No obstant això, no ha menystingut els grups o formacions que innoven dins del moviment.

Conversa amb Toni Foixench, impulsor del web Havanerus

A més a més, des de Ràdio Palafrugell hem pogut saber les sensacions prèvies de l’Arjau i el Son de l’Havana. D’una banda, pels Arjau era la 6a Cantada d’Havaneres, tot i que per un dels membres era la seva estrena.

Entrevista amb el grup Arjau

Pel que fa al grup barceloní, era l’estrena del grup en sí. No obstant això, dos dels components actuals del Son de l’Havana havien format part dels Pirates, un grup mític de Calella i que havia cantat en diverses ocasions a la plajta del Port Bo.

Entrevista amb els 4 components de Son de l’Havana
Rafel Corbí, Son de l’Havana i Rubén Herranz

Discriminació en les lletres de les cançons

La principal novetat d’aquesta 53a Cantada és la incorporació d’un equip de 3 persones que ha posat el debat sobre la discriminació de gènere en les lletres de les cançons. Ens ho han explicat la Sònia Vivoles, directora dels espais Dona i LGTBI de Palafrugell i una de les persones que formen part de l’equip. A més, també amb la Sònia han explicat la seva visió les regidores de Polítiques d’Igualtat i Benestar Social. La Mònica Tauste i la Roser Massaguer, respectivament.

Entrevista a Sònia Vivoles i les regidores Mònica Tauste i Roser Massaguer

D’altra banda, en el tram final de la prèvia a l’inici de la 53a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell hem tingut els darrers protagonistes. En la darrera mitja hora, Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, Enric Frigola, president de la Fundació Ernest Morató i Antoni Mas, pianista han completat el programa previ.

Darrera mitja hora final, prèvia a l’inici de la Cantada

Així doncs, a falta de la confirmació de les dades més exactes, més de 20 mil persones han omplert Calella per seguir la Cantada d’Havaneres. Podeu escoltar la retransmissió íntegra del programa especial, així com la 53a edició de la Cantada, en el següent arxiu.

Retransmissió íntegra del programa especial de la 53a Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell
Més de 20 mil persones han omplert Calella
Tots els grups participants, Arjau, Son de l’Havana, Port Bo i Neus Mar interpretant la Vella Lola i El meu avi

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).