Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Medalla d’Honor a la gent que ha lluitat contra la COVID-19

Escrit per el 15 de Juliol de 2020

  • Un homenatge a entitats, associacions, institucions i col·lectius d voluntaris que es farà a principis de setembre.
  • Es contempla també la instal·lació d’una placa a la plaça Ermengarda en record de les víctimes del coronavirus al municipi.

Palafrugell ha decidit atorgar la Medalla d’Honor de la Vila, la seva distinció més elevada, a tota la gent que al llarg dels darrers mesos ha estat en primera línia en la lluita contra la COVID-19. Per aquest motiu, ha iniciat la tramitació perquè la Medalla d’Honor sigui un reconeixement simbòlic.

Aquest guardó s’atorgarà a diverses associacions, entitats, institucions i persones que han exercit el voluntariat. Especialment, aquelles que han estat en primera línia lluitant des de diferents fronts amb l’objectiu d’estar al costat de la societat palafrugellenca.

En aquest sentit, han estat moltes les necessitats sanitàries, socials i econòmiques que han sorgit arran d’aquesta crisi. Unes necessitats a les que diferents col·lectius s’hi han abocat per fer-hi front. Per tot això, l’Ajuntament ha decidit que calia reconèixer la seva tasca amb el que es considera la màxima distinció protocol·lària del municipi.

Així, es proposa que les següents entitats, associacions i persones rebin aquest reconeixament: l’àrea de Benestar Social, la Policia Local, Protecció Civil, Càritas, Creu Roja i el personal de l’Asil. A més, aquest guardó també s’entregarà a tot el personal d’Atenció Primària i de l’Hospital de Palamós que ha estat treballant a la residència Palafrugell Gent Gran, així com a les treballadores i personal del patronat de la residència. També, als hotelers de la zona que han acollit persones derivades dels centres de salut i tots els voluntaris/es que hi han participat d’alguna manera desinteressada. Tots ells rebran la Medalla d’Honor de la Vila a títol simbòlic. Un reconeixement a la seva tasca i trajectòria en la lluita contra la COVID-19.

Record a les víctimes del COVID

Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell agraeix aquest gest, però recorda que els i les veritables mereixedores són les professionals de la salut.

En aquest sentit, l’Ajuntament farà l’acte públic que ha de servir per homenatjar a totes aquestes entitats i persones a principis de setembre. A més, també es contempla la instal·lació d’una placa situada a la plaça Ermengarda que servirà com a record de totes les víctimes del COVID al municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).