Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Martina, un amor etern’ a la Biblioteca de Palafrugell

Escrit per el 20 de Gener de 2022

  • La novel·la està escrita per Clotilde Martínez.
  • La presentació es farà a la sala polivalent de la Biblioteca el dijous a les 6 de la tarda.

Avui dijous 20 de gener a les 6 de la tarda es presentarà ‘Martina, un amor etern’ a la sala polivalent de la Biblioteca de Palafrugell. La presentació anirà a càrrec de l’autora, Clotilde Martínez.

La narrativa del llibre té com a protagonista una dona, que podrem conèixer totes les seves vivències al llarg de la seva vida. Martínez explica que permetrà que dones nascudes durant els anys 50 s’hi puguin sentir reflectides.

«Per un moment li ha semblat que la prunera la mirava irònica. Se n’adona que ara les notícies colpeixen de forma diferent, entrellaçant sentiments, tristors, pèrdues i sensacions viscudes anteriorment, i ho fan de forma molt confusa. Les sent inexactes i amb una percepció marcada de debilitat i pèrdua de poder sobre els esdeveniments i persones de l’entorn. Ella i la seva joventut havien pogut amb tot, ho havien superat tot amb una fortalesa inèdita, prenent decisions sense dubtar. Ara, a la vellesa també pot, però es més lenta de reaccions, li requereix molt més esforç i paciència. La vida li passa a una velocitat inusitada, les hores tenen deu minuts i els anys se li escapen de dos en dos. Es com córrer una marató amb crosses per una via romana. Cansa, cansa molt, però no pot parar i descansar, perquè encara li queden un piló de coses per fer, un munt de sabers per aprendre, un feix de coneixements per explicar, un grapat de gent per conèixer i estimar, un reguitzell de vida per viure… La vida li resulta tan curta a la Martina…» 

Clotilde Martínez, l’autora

Clotilde Martínez detalla que sempre ha escrit, fent col·laboracions al Nou Palafrugell o a la revista Gidona. Fins i tot, va escriure una novel·la que s’ha perdut. Malgrat això, l’obra que presentarà a la Biblioteca es pot considerar el seu debut en la narrativa literària.

L’autora afegeix que escriure aquest llibre li ha permès sentir-se molt bé i “treure’s coses de dins”. També detalla que ha conegut més sobre l’Associació del Suport a la Dona.

A part de la presència de l’autora, la presentació anirà a càrrec de Mercè Amorós i també hi participarà la regidora de Benestar Social, Roser Massaguer.

Clotilde Martínez avança que ja està treballant amb un recull de relats curts i també, té una idea d’una novel·la inspirada en un infant de deu anys.

Per acabar, cal recordar que les places són limitades i cal inscriure’s prèviament a la Biblioteca al telèfon 972 30 48 09 o al correu biblioteca@palafrugell.cat.


Opinions dels lectors
  1. Carme Minguell Casado el 20 de Gener de 2022 a les 15:39

    M’ha picat el cuquet i tinc moltíssimes ganes de llegir el llibre i aprofundir en les vivències de la Martina.
    Molta sort per la seva autora, Clotilde Martínez.

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).