Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marissa Grassot, de Càritas Palafrugell, ens parla sobre l’actualitat de donacions i campanyes per Nadal 2020

Escrit per a 22 de Desembre de 2020

  • A continuació, Marissa Grassot de Càritas de Palafrugell ens avança el seguit de donacions i campanyes que tindran lloc l’actual temporada de Nadal.
  • El recapte d’aliments anual d’enguany, ha patit una davallada quant a aliments respecte a altres anys.
  • Coneixem les noves iniciatives d’aquest any: Els canelons solidaris i Candybora.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

El passat dimarts, vam rebre la visita als estudis de la Marissa Grassot de Càritas de Palafrugell. A continuació, la Marissa ens avança el seguit de campanyes que tindran lloc al llarg de la difícil temporada de Nadal 2020. Així mateix, ens detallarà quina és la situació actual de Càritas Palafrugell pel que fa a participació i el funcionament del nou protocol de recaptació del centre d’aliments.

Palafrugell ha patit una davallada de donacions en el recapte d’aliments

En el centre de distribució d’aliments ha augmentat la demanda, amb quasi un 40% de famílies. El que la Marissa tradueix com una “situació de gran necessitat”. El gran recapte ha estat diferent, així com els seus resultats: Palafrugell ha patit una davallada de donacions.

A banda d’algunes importants aportacions, el nou protocol de recollida per al gran recapte, el qual consistia en aportacions monetàries a través de supermercats, ha estat una “decepció total”.

Convé ressaltar que “aquest any no queda res al poble”. El recapte de cada poble va directe a la central, on posteriorment, el repartiran segons la part proporcional de famílies adherides al banc d’aliments de cada municipi.

En l’actualitat, encara es pot participar amb les aportacions econòmiques als punts adherits pel nou protocol de recaptació. O bé, fer l’aportació directa al Banc d’Aliments de Palafrugell.

Donació de Costa Brava Hotels de luxe

Col·laboració al centre de distribució d’aliments que anirà a repartir a Figueres, Roses, Lloret i Palafrugell-Begur-Pals. Zones on els hotels de luxe han col·laborat amb l’import de 3.000 €. Això ho expressa, agraïda, la Marissa.

Convé resaltar que la donació ha tingut lloc aquest any 2020 tot i la situació del sector hoteler al llarg de la temporada alta.

600 safates de canelons solidaris

Una campanya que consisteix en la repartició dels típics canelons de Nadal a totes aquelles famílies que ho necessiten. La qual, és possible gràcies a la col·laboració de diversos cuiners i cuineres que s’han adherit a la causa.

A més també, totes les persones grans que resideixen als pisos del Palafrugell Gent Gran, rebran els seus canelons per festes. Concretament, el dia 21 s’efectuarà l’entrega a totes les famílies i el 22 als pisos del Palafrugell Gent Gran.

“A Palafrugell tenim la sort que qualsevol campanya o qualsevol cosa que demanem, la gent la veritat és que s’hi aboca i hi col·labora moltíssim”

Marissa Grassot, de CÀRITAS Palafrugell.

Càritas Palafrugell ens avança que s’estan preparant per a l’increment de mancances en les famílies després de les festes de Nadal. “Tant de bo que no necessitem tot el que estem recollint i preparant, però les perspectives són aquestes”.

La Candybora

Seguidament, la Marissa ens presenta una de les donacions que han arribat al centre de distribució d’aliments: la Candybora. Uns caramels recreatius destinats als nens i nenes de les famílies adherides al banc d’aliments. La Marissa aprofita la nostra sintonia per agrair la col·laboració d’iniciatives com Candybora, els quals han pensat en els més petits de la casa.

Per concloure, la Marissa comparteix amb nosaltres quina és la seva experiència personal formant part de Càritas Palafrugell. I afegeix que, no faci vergonya demanar a aquelles persones que realment ho necessiten, que són allà per ells i elles.

Finalment, convida a la precaució col·lectiva i al respecte de les mesures de seguretat i restriccions del PROCICAT. Tot seguit, fa menció de la necessitat de col·laborar i formar part de l’ajuda que ofereixen entitats com Càritas, perquè “hi ha molta gent que ho necessita”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *