Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Maria Mercè Roca presenta ‘Al final t’agradaré’

Escrit per el 14 d'Agost de 2020

  • Maria Mercè Roca presenta Al final t’agradaré al local de l’Associació d’Amics i Veïns de Calella a les 7 de la tarda.
  • La narrativa busca la reflexió de l’acció de demanar perdó.
  • L’autora també ens fa una valoració de com ha afectat la pandèmia en la cultura.

L’Associació d’Amics i Veïns de Calella (AVAC) organitza una nova activitat per aquest cap de setmana. Maria Mercè Roca presenta la seva nova novel·la Al final t’agradaré. L’acte tindrà lloc a les 7 de la tarda al local de l’associació.

La trama principal se centra en el perdó entre els dos protagonistes, la Rosó i l’August, que es retroben després d’un temps separats. Els dos havien estat enamorats i van estar casats durant els anys 70 a Girona. En aquest sentit, segons l’autora, la novel·la permetrà fer reflexionar sobre l’acció de demanar disculpes.

Els personatges introduiran el lector a l’estil de vida gironí dels anys 70 i 80 amb referències històriques com les primeres eleccions democràtiques o la mort de Francisco Franco.

Així doncs, la lectura també evoca records d’aquells anys i de la forma de viure de la societat de l’època. D’altra banda, un aspecte també rellevant que Maria Mercè Roca ha volgut plasmar a Al final t’agradaré és la importància de les persones que rodegen als protagonistes.

En aquesta línia, l’autora ha destacat a la Gina, la segona parella de l’August com un dels personatges secundaris més importants.

La presentació del llibre

Maria Mercè Roca explica que afronta la presentació amb molta il·lusió perquè serà el moment de compartir la feina feta amb la voluntat de fer gaudir al lector.

Per a ella, l’escriptura és un acte d’introspecció per a expressar tot allò que vol transmetre.

La cultura afectada per la pandèmia

Per la seva banda, l’escriptora ha recordat la gran afectació de la pandèmia al món cultural. Precisament, la presentació d’aquest llibre havia de tenir lloc al mes d’abril.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb l’autora Maria Mercè Roca al següent arxiu.

Maria Mercè Roca

Maria Mercè Roca i Perich és una escriptora i política nascuda a Portbou l’any 1958. Ha estat autora de narratives breus com Ben estret (1986) o Capitells (1988) o de novel·les com Com un miratge (1988) o Delictes d’amor (2000). Durant la seva trajectòria literària ha rebut premis com el Víctor Català per Sort que hi ha l’horitzó (1985) o el Josep Pla per El present que m’acull (1986), entre d’altres.

Per últim, recordar que l’aforament de la presentació és limitat. Així, cal fer reserva prèvia al telèfon 972 61 40 81 o al correu electrònic avac@calelladepalafrugell.cat

Maria Mercè Roca
Fotografia: Twitter @ercmesxgirona


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).