Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Timón ens presenta l’àlbum de pop “Amalia”

Escrit per el 30 de Maig de 2022

  • “Amalia” és un àlbum de pop eclèctic en català, castellà, anglès i francès
  • Marc Timón és un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació

Marc Timón presenta ‘Amalia‘, un àlbum de pop eclèctic en català, castellà, anglès i francès amb 16 cançons completament diferents entre si unides per unes lletres plenes de surrealisme que dibuixen des de les històries d’amor més èpiques, a les vivències més íntimes i nostàlgiques. Cançons que parlen de les nostres metamorfosis al llarg de la vida i que descriuen amb optimisme i explosivitat una actitud festiva davant la mort i la mateixa existència, barrejades amb altres temes contrastants que critiquen la naturalesa humana i s’endinsen en les nostres pors.

A “Amalia” trobem com la vida quotidiana conviu amb la màgia i un món ocult de tot allò que passa a les nits quan dormim. Un disc que relata com les coses més petites i senzilles poden esclatar fins a l’eufòria més desfermada, en una oda constant al gaudi de la vida i a aixecar el vol ben alt per saber-la degustar.

Marc Timón vol dedicar aquest disc a la seva àvia Amàlia, qui mai s’hauria figurat inspirar un disc de pop amb aquest imaginari ple de màgia i fantasia.

Marc Timón (Castelló d’Empúries, 1980) 

És considerat un dels compositors més brillants, actius i premiats de la seva generació. Compositor, director d’orquestra i pianista, és un músic eclèctic que combina la composició de bandes sonores per a cinema i televisió amb la creació d’obra simfònica de concert, musicals, pop, electrònica i música per a grans esdeveniments. Dirigir una estrena mundial de John Williams, compondre un Magnificat per a la Sagrada Família, crear la banda sonora del film de terror “La niña de la comunión”, barrejar música clàssica amb dj’s a l’espectacle “Maestro”, compondre la cerimònia inaugural de la Copa Davis de tenis o debutar com a cantant de pop amb l’àlbum “Amàlia” corroboren la seva voluntat constant d’entendre la música com un acte de comunicació universal sense barreres ni etiquetes per a explicar històries.

Compositor de gèneres com el thriller, el terror, el drama o la ciència-ficció

Des del 2015 resideix a Los Angeles component per a projectes americans, europeus i asiàtics. Havent cultivat gèneres que passen pel thriller, el terror, el drama o la ciència-ficció. En matèria de cinema destaquen la sèrie de Marvel “Agent Carter” (enregistrada a Warner Brothers i composta amb l’equip de Sonic Fuel Studios), “In Absentia”, pel·lícules com “La niña de la comunión” (Ikiru Films/Atresmedia/Warnerbros), “El árbol sin sombra” (Millor Banda Sonora 2014 als MundoBSO Awards), “El pequeño mago” (Jerry Goldsmith Award 2014), “Hathor” (Crystal Pine Award), “The Bestowal”, “La corriente” i documentals com “San Mao” o els creats per a National Geographic “Neanderthal” i “The Blind Monkey”. També ha compost bandes sonores èpiques per a gran orquestra simfònica i cor “Witches” i “Coliseum”. Moltes han estat editades per MovieScore Media, un dels segells més rellevants del món de música per a cinema.

En l’àmbit de la música de concert, és el compositor resident del Palau de la Música les temporades 2020/2022. Una de les fites més importants de la seva carrera arriba el juny del 2021 quan dirigeix l’estrena mundial del “Preludi i Scherzo per a piano i orquestra” de John Williams a Barcelona amb Gloria Cheng com a solista, la pianista fetitxe de Williams. També destaquen la composició del “Magnificat” per a la inauguració internacional de la Torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família i obres com “Christmas Epic Poem” (estrenada per la City of Birmingham al Symphony Hall), “The Beacon, Tribute to John Williams” (estrenada al Palau de la Música), “Un bri d’estel” (estrenada al Berlin Konzerthaus) o “The Silent Noise” (estrenada al Sage Gateshead de Newcastle i a la Cité de la Musique de París ), entre moltes altres que comprenen un extens catàleg que va del simfonisme a la música coral, de càmera i ballets.

Director d’orquestra

Ha dirigit orquestres com la Real Orquesta Sinfónica de Sevilla, la Franz Schubert Filharmonia, la Budapest Symphony Orchestra, la Studio Primo Orchestra de Sofia, l’Orquestra Simfònica del Vallès o la Gio Symphonia en escenaris com el Teatro Real de Madrid, el Gran Teatre del Liceu, l’Auditori, el Palau de la Música, l’Estadi Olímpic de Barcelona, el Cartuja Center Cite de Sevilla, The Bridge a Los Angeles o als estudis de la Ràdio Nacional de Bulgària. La seva obra ha estat interpretada als Estats Units, Finlàndia, Cuba, Anglaterra, Alemanya, França, Itàlia, Portugal, Ucraïna, Croàcia, Hongria i Bulgària.

En el camp de la música moderna i dels grans esdeveniments, Timón és el compositor i director musical de “Maestro”, un espectacle de gran format de Flaixstudio que combina una orquestra simfònica de més de 80 músics amb dj’s, música electrònica i projeccions en 3D. També ha co-compost la música de la cerimònia inaugural de la Copa Davis 2019, un xou que mescla l’electrònica i la clàssica amb el mapping i la dansa, i el disc de pop “Amalia”, amb música, lletres i veu del mateix compositor. El 2022 fa una gira de diversos concerts simfònics amb les millors bandes sonores de Disney i estrena l’obra “Mickeymousing”.

Per la seva obra cinematogràfica i concertística ha rebut desenes de premis nacionals i internacionals, entre els quals cal ressaltar els Premis Internacionals Jerry Goldsmith, que ha guanyat en 6 ocasions, els Indie Series Awards (USA), els MundoBSO Awards, els Crystal Pine o els ScoreMagacine.

Com a compositor i escriptor, és autor del musical “Apologia i escarni de l’estupidesa humana”, de “Josafat” i de les obres teatrals estrenades al Brisk Festival (Hollywood) “IJudge” i “God Save Tinder” i de la novel·la “La sardanista psicòpata”. Abans de llicenciar-se en Composició a l’ESMUC, la seva passió per l’art, la literatura i el cinema el porten a llicenciar-se en periodisme per la UAB i sempre ha combinat la creació musical amb la faceta periodística, col·laborant periòdicament amb diverses televisions, ràdios i publicacions.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).