Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament recull l’opinió dels veïns per crear la nova ordenança sobre tinença d’animals

Escrit per el 24 d'Octubre de 2020

  • Marc Heras, regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, ens presenta la campanya
  • La consulta vol recollir l’opinió de la ciutadania i, a part, es buscarà la participació de les entitats i activitats vinculades al benestar dels animals de companyia.

L’Ajuntament de Palafrugell ha posat en marxa una consulta pública per recollir l’opinió de la ciutadania davant l’elaboració de la nova ordenança de tinença d’animals. Es pot participar en la consulta fins al 20 de novembre de 2020 a través del següent enllaç https://palafrugell-decidim.ddgi.cat/processes/ordenancaanimals.

Arrenquem el procés de participació ciutadana per recollir totes les inquietuds, problemàtiques i necessitats per prioritzar el benestar animal i incorporar-ho en la redacció de la nova ordenança de tinença d’animals” afirma Marc Heras.

L’objectiu d’aquesta nova ordenança és millorar el benestar dels animals de companyia i augmentar-ne el percentatge dels que estan censats al registre general. Alhora que es pretenen minimitzar els problemes derivats de la presència de fauna urbana (aus i gats), i tinença d’animals domèstics i de companyia, i disminuir les afectacions sobre la biodiversitat a causa de la interacció amb la fauna urbana.

La idea és que, a través d’una enquesta que es pot respondre en línia, la gent pugui aportar la seva opinió sobre les problemàtiques que hi veu respecte a la tinença d’animals de companyia.  Ràdio Palafrugell n’ha parlat amb Marc Heras, regidor de medi ambient de l’ajuntament de Palafrugell.

Primerament, l’objectiu és prioritzar el benestar animal amb aquesta ordenança. Anteriorment, civisme ja recomanava un parell d’aspectes sobre els animals de convivència. Però faltava desenvolupar una ordenança pròpia ja proposada des del 2012.

En segon lloc, recordar que no només particulars poden dir la seva a través de l’enquesta, sinó també les entitats més involucrades. Qualsevol que estigui involucrat en el món de tinença d’animals; des d’activitats comercials com botigues de pinso, a perruqueries o veterinaris. Aquestes entitats participaran activament en l’ordenança d’una manera més directe. 

D’altra banda, l’enquesta disposa d’un espai final per poder esplaiar l’opinió personal de cada participant. Ja que, tal com ens indica en Marc Heras, potser no hi ha una pregunta per cada problemàtica individual o d’un col·lectiu en concret. Com per exemple, un barri de la vil·la.

“En molts casos, els animals de companyia constitueixen un més en les famílies de les persones”

Reina i Tiara, gosses de la Nerea Cabello, veïna de la vila de Palafrugell.

Per participar en l’enquesta, heu d’accedir a la plataforma de Palafrugell decidim, on s’organitzen consultes i altres eines de participació ciutadana. Per accedir a l’enquesta de consulta animal podeu entrar aquí.

Adjuntem conversa completa amb el regidor de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell, Marc Heras.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).