Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Marc Casanovas (ERC): “No entenem la reducció de la bonificació de l’IBI per la instal·lació de plaques solars”

Escrit per el 7 de Novembre de 2023

  • Afegeix que ha estat un dels motius pels quals van votar en contra de les ordenances fiscals al ple de l’octubre.

Esquerra Republicana no entén per què s’ha reduït la bonificació de l’IBI dels tres als dos anys pels habitatges que instal·lin plaques solars. Així ho ha expressat Marc Casanovas a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell. Afegeix que ha estat un dels motius pels quals van votar en contra de les ordenances fiscals al ple de l’octubre.

Casanovas detalla que inicialment s’havien plantejat abstenir-se, però van demanar explicacions a l’equip de govern sobre aquest aspecte. Explica que no van rebre una resposta convincent i consideren que perjudica la instal·lació de les plaques i la transició energètica.

Tot i la reducció de l’IBI als habitatges, sí que s’han incrementat les bonificacions per a la instal·lació de plaques al polígon industrial.

Per altra banda, Esquerra Republicana considera que “l’increment d’un 15% de l’ICIO és excessiu” i defensen que la pujada hauria de variar segons el volum de cada obra.

Explica que Esquerra Republicana hauria apostat per fer més bonificacions a les famílies vulnerables. Tot i això, expressa que es mostren “responsables a l’hora de parlar d’ordenances” i afegeix que si estiguessin governant potser també les haurien hagut d’incrementar.

De moment, no volen fer cap valoració del pressupost i esperen tenir la versió acabada. Casanovas comenta que han de fer una reunió amb l’alcalde, “però encara no els ha trucat”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).