Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


M. Carme Junyent presenta ‘Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou’ a la Biblioteca

Escrit per el 18 de Novembre de 2021

  • En el llibre editat per M. Carme Junyent hi ha participat una setantena de dones lingüistes.
  • Es recullen els diferents punts de vista del llenguatge inclusiu en diferents àmbits de la societat.
  • La presentació serà aquest divendres a les 19 h a la Biblioteca.

La Biblioteca de Palafrugell presentarà el llibre Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou aquest divendres a les 7 del vespre. La presentació anirà a càrrec de la seva editora i investigadora de la Universitat de Barcelona, M. Carme Junyent. 

Junyent explica que el llibre va rebre moltes crítiques sense conèixer-ne el contingut, només amb la portada. En aquest, es recullen els punts de vista d’una setantena de dones lingüistes sobre l’ús del llenguatge inclusiu en diferents àmbits de la societat.

L’editora explica que la llei obliga les institucions a utilitzar un llenguatge més inclusiu, no obstant això, remarca que no hi ha cap relació entre la manera d’escriure i el tracte de la societat envers les dones.

Perquè això passi, explica que primer s’ha de canviar la societat i després ja es modificarà la llengua, i no a la inversa.

Referent a la presentació d’aquest divendres, l’editora del llibre i la recentment guardonada amb el Premi Cultura de la junta de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català, M. Carme Junyent, explicarà els motius que han animat a escriure aquest llibre i d’on prové el títol. A més, espera poder fer un debat amb els i les assistents.

Per acabar, recordar que les places per a la presentació són limitades i requereixen la inscripció prèvia a la Biblioteca de Palafrugell o al telèfon 972 30 48 09. Es tracta d’una activitat en col·laboració amb l’Oficina de Català.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).