Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Luz Casal al Cap Roig: una nit d’estrelles

Escrit per el 13 d'Agost de 2023

  • Va interpretar més d’una vintena de cançons amb novetats i èxits de la seva trajectòria musical.

Dues estrelles han il·luminat Cap Roig: Luz Casal a l’escenari i un estel de les llàgrimes de Sant Llorenç al cel. Així va començar el concert de la cantant gallega i de dues hores de durada. Va interpretar més d’una vintena de cançons amb novetats i èxits de la seva trajectòria musical.

Casal va començar cantant darrere d’una estructura mòbil amb cortines i projeccions al davant. Va escollir “Las ventanas de mi alma” per començar el concert, la primera cançó del nou disc homònim de la cantant.

Després, va baixar unes escales i creuar les cortines per aparèixer a l’escenari, vestida de blanc i negre i va continuar amb una altra cançó del nou disc, “La inocencia”. Casal era al centre de l’escenari amb els músics als seus laterals i va saludar al públic dient que aquella nit seria “al menos inolvidable”. I era cert.

El concert va estar ple de moments emocionants. Va dedicar el clàssic “No me importa nada” a les dones i a les més importants per a ella, com la seva mare Matilda Paz, que va morir l’any 2018, i també, a la seva àvia, que va venir-la a veure amb 102 anys. També, va tenir unes paraules per a la dibuixant Pilarín Bayés que era a la tribuna.

Va continuar amb “Sentir”, la història d’amor d’una parella de Barcelona a “Estaba escrito” i “Dame tu mano” que va destacar la importància d’ajudar als altres. Però després, va interpretar la seva versió del “Boig per tu” de Sau. Va guanyar-se els forts aplaudiments del públic quan va cantar la tornada en català. Va seguir amb “Besaré el suelo” i “Entre mis recuerdos”, entre crits de “qué grande eres” del públic.

Després, va aparèixer amb un canvi de vestuari ple de lluentons i va fer posar els pèls de punta amb “Un nuevo día brillará”. Se sentia el públic “quina cançó més maca” quan van començar les primeres notes. A més, va tenir un moment curiós i emotiu quan va cantar “Hola, qué tal” perquè va trucar una fan seva, la Gema de Tenerife, en directe. Una molt bona manera per connectar amb els públics de diferents llocs.

Després, va seguir amb “Quizás” i les seves propostes més rockeres, com “Plantado en mi cabeza”, “Rufino” que la va convidar a “comer un langostino”, “Loca” i “Pedazo de cielo”. Ho va interpretar amb la mateixa potència que fa més de tres dècades i va traslladar bona part del públic a les acaballes dels anys vuitanta i principis dels noranta.

Amb la traca final, van arribar els bisos. Els va interpretar amb un vestit negre i lluentons i va tenir un record al públic francès assistent. Va interpretar “Piensa en mí”, l’emocionant “Negra sombra” que musica el poema de la poetessa Rosalía de Castro en gallec, va seguir amb “Un año de amor” amb una boa de plomes vermelles, “Suave es la noche” i va deixar-nos marxar amb “Te dejé marchar”.

D’aquesta manera, Luz Casal va repetir un cop més a l’escenari del Cap Roig Festival. Només li podem dir “piensa en mí” amb el desig que torni ben aviat a Calella de Palafrugell.

Una crònica de Rita Valero i Ferran Castelló.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).