Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Lluís Molinas cedeix el seu llegat a l’Arxiu Municipal

Escrit per a 8 d'Octubre de 2021

L’Arxiu Municipal de Palafrugell ha rebut un llegat documental històric de part del palafrugellenc Lluís Molinas. Així, el veterà activista cultural ha cedit a la vila tota la documentació que ha anat aplegant al llarg de la seva vida com a periodista i promotor cultural.

Lluís Molinas destaca a Ràdio Palafrugell que amb aquesta cessió s’assegura que tot el seu llegat no es perdi. A més de posar-lo a disposició de tota la ciutadania, tampoc acabarà en mercat de brocanters, una situació que ell ha viscut en primera persona.

Per aquest motiu, tot el que ha recopilat en el decurs de 50 anys, des d’ara forma part de l’Arxiu Municipal de Palafrugell. El millor lloc on el podia deixar, segons paraules textuals de Molinas.

Tota una documentació que ara s’ha de classificar per tal que pugui ser consultada per qualsevol persona. En aquest sentit, Òscar Alegret, arxiver municipal afirma que se’ls ha girat feina. Una tasca, però que afronten amb il·lusió i molta responsabilitat.

Un material que un cop arxivat es podrà consultar in situ, però també en línia a través del web de l’Arxiu.

Documents en paper, material gràfic i audiovisual

En un inventari inicial, es constata que el seu fons documental es divideix en dos grans blocs. El primer amb una gran quantitat de documents relatius a la seva activitat en el món del teatre i el cinema. Lluís Molinas recorda que ha estat vinculat durant més de 60 anys al món teatral del municipi. Una vinculació de la que en guarda bona part de material gràfic.

D’altra banda, també hi ha documentació que fan referència a aspectes molt variats de Palafrugell. Així, per exemple, l’urbanisme, l’arquitectura, les transaccions comercials i de propietats, les activitats professionals i particulars, la guerra de 1936-1939 o les publicacions periòdiques. A més, també hi ha una part que correspon a la tasca professional de Molinas com a periodista.

Per últim, hi destaquen documents de Rosa Laviña Carreras, el fons de la qual ja és a l’Arxiu Municipal de Palafrugell, i documents de palafrugellencs ingressats en camps alemanys de concentració. Una documentació que ell mateix va recuperar en un viatge a Toulose. Un material que en una altra època, a la frontera no li haguessin deixat portar cap a Catalunya

L’acte d’entrega a l’Arxiu Municipal es va fer el dijous 7 d’octubre a la 1 del migdia. Va comptar amb la presència de l’alcalde de Palafrugell, Josep Piferrer, el regidor de l’Arxiu, Josep Salvatella i l’arxiver Òscar Alegret.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *