Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Llofriu recupera les seves activitats anuals

Escrit per a 25 de Maig de 2022

Llofriu va celebrar, el passat divendres 20 de maig, l’acte d’homenatge a la seva gent gran del poble i de lliurament de la distinció “Homenot 2022”, tal com és tradicional des de fa 22 anys.

Actualment, a Llofriu hi ha 57 persones de setanta o més anys d’edat, les quals van rebre el seu homenatge al Centre Cultural i Social Bassa Rocas.

Homenot 2022

El guardó de “Homenot 2022”, que atorga anualment l’Associació de Veïns i Amics de  Llofriu, fou concedit a Joel Nicolau. 

Joel Nicolau Beltrán va néixer a Llofriu el desembre de 1997 i és ciclista professional des del 2019. Va destacar com a amateur la mateixa temporada 2019, aconseguint diversos podis en proves importants de la Copa d’Espanya de Ciclisme (amateur). Aquests resultats el van portar a l’esport professional de la mà del conjunt Professional Continental Caixa Rural-Assegurances RGA a partir de l’abril de 2019.

El significat d’Homenot

Enguany, l’acte va comptar amb una xerrada de Xavier Pla, sobre el significat del terme “Homenot”.

Pla és llicenciat en filologia catalana i francesa, i doctor en Lletres per la Universitat de París-Sorbona (París IV) el 1996. És professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura a la Universitat de Girona i col·labora a La Vanguardia i El Temps. És responsable de la Càtedra Josep Pla i membre del Patronat de la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, des del 1998, i ha editat llibres de Josep Pla, Eugeni d’Ors i Eugeni Xammar. El 2014 edità i prologà La vida lenta. Notes per a tres diaris (Destino), un llibre inèdit que recull les anotacions de Josep Pla els anys 1956, 1957 i 1964 El 2015 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura «per la seva tasca de recerca i la seva mirada acadèmica a la creació d’un dels grans autors de la literatura catalana de tots els temps»-

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Joel Nicolau, Homenot 2022; i Josep Estanyol, president de l’Associació d’Amics i Veïns de Llofriu.
Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Joel Nicolau, Homenot 2022, acompanyats dels llofriuencs i llofriuenques de més de 70 anys homenatjats.

Escolta l’entrevista amb el president de l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, Josep Estanyol

Escolta l’entrevista amb l’Homenot 2022, el ciclista llofriuenc Joel Nicolau.

Rafel Corbí/Premsa Ajuntament Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *