Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Llofriu recupera les seves activitats anuals

Escrit per el 25 de Maig de 2022

Llofriu va celebrar, el passat divendres 20 de maig, l’acte d’homenatge a la seva gent gran del poble i de lliurament de la distinció “Homenot 2022”, tal com és tradicional des de fa 22 anys.

Actualment, a Llofriu hi ha 57 persones de setanta o més anys d’edat, les quals van rebre el seu homenatge al Centre Cultural i Social Bassa Rocas.

Homenot 2022

El guardó de “Homenot 2022”, que atorga anualment l’Associació de Veïns i Amics de  Llofriu, fou concedit a Joel Nicolau. 

Joel Nicolau Beltrán va néixer a Llofriu el desembre de 1997 i és ciclista professional des del 2019. Va destacar com a amateur la mateixa temporada 2019, aconseguint diversos podis en proves importants de la Copa d’Espanya de Ciclisme (amateur). Aquests resultats el van portar a l’esport professional de la mà del conjunt Professional Continental Caixa Rural-Assegurances RGA a partir de l’abril de 2019.

El significat d’Homenot

Enguany, l’acte va comptar amb una xerrada de Xavier Pla, sobre el significat del terme “Homenot”.

Pla és llicenciat en filologia catalana i francesa, i doctor en Lletres per la Universitat de París-Sorbona (París IV) el 1996. És professor de Literatura Catalana Contemporània i Teoria de la Literatura a la Universitat de Girona i col·labora a La Vanguardia i El Temps. És responsable de la Càtedra Josep Pla i membre del Patronat de la Fundació Josep Pla, de Palafrugell, des del 1998, i ha editat llibres de Josep Pla, Eugeni d’Ors i Eugeni Xammar. El 2014 edità i prologà La vida lenta. Notes per a tres diaris (Destino), un llibre inèdit que recull les anotacions de Josep Pla els anys 1956, 1957 i 1964 El 2015 fou guardonat amb el Premi Nacional de Cultura «per la seva tasca de recerca i la seva mirada acadèmica a la creació d’un dels grans autors de la literatura catalana de tots els temps»-

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell; Joel Nicolau, Homenot 2022; i Josep Estanyol, president de l’Associació d’Amics i Veïns de Llofriu.
Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, i Joel Nicolau, Homenot 2022, acompanyats dels llofriuencs i llofriuenques de més de 70 anys homenatjats.

Escolta l’entrevista amb el president de l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, Josep Estanyol

Escolta l’entrevista amb l’Homenot 2022, el ciclista llofriuenc Joel Nicolau.

Rafel Corbí/Premsa Ajuntament Palafrugell


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).