Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’estat actual del servei de lloguers d’allotjaments turístics a la província de Girona

Escrit per a 28 de Novembre de 2020

  • Parlem amb la Carme Vilà, de l’empresa Naturaki, per conèixer l’estat dels allotjaments turístics d’entorn rural abans i després de la pandèmia.
  • Tot i les reformes en les restriccions setmanalment, el sector treballa per adaptar-se.
  • Tenint en compte la impossibilitat de preveure res a curt ni mitjà termini, treballen per millorar dia a dia la seva situació davant el context actual.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell

El nostre equip de Ràdio Palafrugell es va assabentar de la davallada de les reserves en el sector d’allotjaments turístics. Concretament, el turisme rural que dura tot l’any, ha estat un dels sectors afectats per les restriccions del govern durant i després de la pandèmia.

Els nostres estudis estableixen contacte amb Carme vilà, cofundadora i directora de Naturaki, una empresa dedicada a la gestió d’allotjaments turístics amb entorns rurals a la província de Girona. La Carme Vilà compartirà amb la nostra audiència la situació dels allotjaments turístics i com l’ha patit la seva empresa.

“És un moment complicat”

Inicialment, Naturaki neix amb la intenció de professionalitzar el lloguer d’allotjaments turístics amb entorns rurals. Una empresa innovadora, que factura durant tot l’any i que també s’encarrega del manteniment de les cases durant tot l’any.

En segon lloc, la directora i cofundadora de Naturaki destaca que un dels valors empresarials més importants per a l’equip és destacar la qualitat dels seus allotjaments turístics per sobre de la quantitat. Actualment disposen d’unes 80 cases dins la província de Girona.

Un altre punt és que Naturaki disposa d’una mitjana de puntuació d’un 9,3 sobre 10 i un 40% de client repetidor. D’entre la seva oferta d’allotjament, es poden trobar cases de 2 fins a 32 persones. Per tant, l’oferta ofereix la possibilitat de llogar per parelles, grups d’amics o famílies senceres.

La situació de Naturaki després de la pandèmia

Seguidament, la Carme Vilà ens fa saber que és el primer cop en el seu desè aniversari de Naturaki, que han d’adaptar les cases independentment de la seva capacitat a 6 persones màximes. Cal tenir en compte que en l’actualitat, es troben restringides les quantitats dels grups i també han de pertànyer al mateix grup bombolla.

Així mateix, existeixen problemes afegits per les restriccions de sanitat. Com les limitacions de mobilitat, o el confinament municipal dels caps de setmana.

Convé ressaltar que les parelles, resulten el públic amb més facilitat de reserves. Però Vilà ens detalla que també suposen una minoria del públic objectiu. Altres problemes afegits són el tancament de l’hostaleria i diferents comerços locals, que fan menys atractiu qualsevol mena de turisme.

El tancament de març

De la mateixa manera que a la majoria d’empreses, Naturaki va patir el tancament sense predicció possible. El turisme es va veure afectat directament, amb una gestió immediata de totes les devolucions de reserves, i un difícil manteniment de la plantilla. Carme Vilà ens ho defineix com “una situació una mica caótica”.

A continuació, ens afegeix que va suposar un “del res al tot”. Una desescalada sobtada acompanyada d’una ocupació total dels allotjaments turístics per a l’estiu 2020. Tot i seguir treballant a l’estiu, amb la segona onada, la recuperació completa és difícil.

Noves propostes a Naturaki

Des de Naturaki, han estat treballant per innovar en tot el seu procés de lloguer d’allotjament turístic amb promocions i ofertes molt atractives.

En primer lloc, el xec de regal. Una opció per poder regalar estades en format físic ja sigui per a la família, parella o amics per quan es puguin reunir sense restriccions.

En segon lloc, l’oferta d’una estada mensual pel preu d’una setmanal. Una promoció on pagues una setmana i pots estar tot el mes a la casa durant els mesos de gener i febrer.

Tot seguit, Vilà qualifica l’equip de Naturaki com a molt optimista i preparat per tot el que vingui. Tenint en compte la impossibilitat de preveure res a curt termini, treballen per millorar la seva situació davant el context actual.

Per concloure, la Carme Vilà fa referència de nou als objectius de Naturaki. Busquen oferir als clients cases de qualitat i proximitat amb voltants amb molt d’encant. Amb gran varietat per escollir, i amb llocs ideals per gaudir de la companyia de la qual, durant aquest atípic any, no podem gaudir tal com ens agradaria.

Finalment, la Carme ens transmet el positivisme de treballar davant de nous objectius i adaptar-se per poder oferir una resposta ràpida a totes les noves restriccions possibles. Així mateix, anima a tots els sectors empresarials a lluitar tot el possible i tirar endavant.

https://www.naturaki.com/es/


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *