Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les temperatures altes es mantindran durant tota la setmana que ve

Escrit per a 15 de Juliol de 2022

Josep Pasqual de l’observatori meteorològic de l’Estartit ens ha explicat la previsió meteorològica que tenim per aquest cap de setmana. La temperatura que tenim el dia d’avui no és excepcional, el problema és que hi ha molta humitat.

Si la humitat fos d’un 40% seria ideal, la qüestió és que hem arribat a humitats del 80%. Estem vivint una situació anticiclònica que en la nostra situació geogràfica no ens afecta gaire i també ens trobem amb un pantà baromètric, és a dir, si els vents van de les altes pressions a les baixes, aquesta circulació no es facilita i provoca un estancament.

Aquest estiu ens passa una situació semblant a les temperatures de la ciutat de Lleida: l’aire en tenir contacte amb el mar s’humidifica i com que és un aire més pesat li costa barrejar-se amb l’aire de dalt i es provoca aquesta sensació de xafogor. Un microclima.

Cal afegir que la temperatura del mar està pujant a conseqüència d’aquest estancament de l’aire . Les marinades cada cop arriben amb una temperatura més alta i amb més humitat. En resum, les temperatures no variaran aquesta setmana següent i, per tant, hem de tenir en compte totes les precaucions ja nomenades amb anterioritat per evitar patir un cop de calor.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *