Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les primeres vacunes del Baix Empordà arriben a la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí

Escrit per el 6 de Gener de 2021

  • La usuària Conxita Romaguera, de 90 anys, i la directora del geriàtric, Olga Garcia, han estat les primeres en rebre les injeccions
  • La campanya de vacunació a la Regió Sanitaria de Girona s’ha estès a totes les comarques que la integren

Anna Font (CatSalut)/Rafel Corbí (Ràdio Palafrugell)

La campanya de vacunació de la COVID a la Regió Sanitària de Girona ha arribat aquest dimarts a la comarca del Baix Empordà, i la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, gestionada per la Fundació Hospital-Asil de Pobres i Malalts, ha estat el primer centre de la comarca en rebre les dosis. Les vacunes van arribar a les nou del matí amb l’equip de vacunació i en total es van administrar 30 dosis, repartides entre 21 de 22 residents i en 9 dels 16 treballadors. Un cop passats 21 dies rebran la segona injecció. La primera dosi la va rebre Conxita Romaguera Cané, de 90 anys, resident del centre. Es va mostrar conscienciada de la importància de la vacunació i va demanar a la població que sigui responsable. 

Minuts després la va seguir també la directora de la residència, Olga Garcia Anguila, qui va explicar que ho feia per “donar exemple” a la resta de treballadors i per conscienciar la ciutadania.

L’Olga també espera que la vacuna ajudi a tornar a la normalitat que hi havia abans de la pandèmia, permetent de nou el contacte entre familiars i també amb el carrer

Per la seva banda, el gerent de la Fundació, Jordi Reynés, destacava que la pandèmia els ha canviat la manera de gestionar les residències i que s’han optimitzat els processos. Creu que aquests canvis han vingut per quedar-se.

Un equip integrat per tres infermeres va ser l’encarregat d’administrar les dosis en aquesta residència. Per a la priorització de les residències on s’ha començat a vacunar se segueix  un criteri principal: són centres verds, és a dir, no tenen cap cas actiu de coronavirus. En el cas de la residència Santa Caterina de Torroella de Montgrí, a més, es tracta d’un centre blanc, i per tant no ha registrat cap contagi durant tota la pandèmia. 

Olga Garcia, Directora de la Residència.

Campanya de vacunació a Girona

La campanya de vacunació es va estendre la setmana passada en la majoria de comarques que integren la Regió Sanitària de Girona i va arribar al Gironès, Ripollès, Garrotxa, Alt Maresme, Selva i Pla de l’Estany. Es van administrar totes les vacunes de què es disposava, 512 en total, i per aquesta setmana la regió en tindrà 3.325 de disponibles per seguir amb la campanya en residències de gent gran i en personal sanitari. Avui els equips de vacunació s’han desplaçat a l’Alt i el Baix Empordà, les dues comarques que estaven pendents de rebre les primeres dosis. 

El desplegament de la campanya de vacunes al territori suposa un “repte logístic”, tal com va destacar el Gerent Territorial del CatSalut a la Regió Sanitària de Girona, Miquel Carreras, en la primera vacunació. Per fer-ho possible, a la regió s’han format dos equips integrats en total per quaranta infermeres i dotze administratius, sota la supervisió de dues coordinadores que s’encarregaran de gestionar les vacunacions a la regió.Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).