Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les empreses del grup Costa Brava Centre reclamen ajudes directes

Escrit per el 23 d'Octubre de 2020

  • Les empreses integrants del GCBC, accepten les noves restriccions però reclamen ajudes directes.
  • Els establiments del gremi, demanen que el mateix rigor s’apliqui a aquells ciutadans que no respecten les normes establertes.

Davant el tancament obligat de bars i restaurants durant un període mínim de quinze dies, el Grup Costa Brava Centre (GCBC) i les empreses que en formen part volen reiterar la voluntat de complir amb les mesures adoptades pel Govern català.

A Ràdio Palafrugell hem comptat amb l’aportació de Martí Sabria com a portaveu del GCBC. Per presentar-nos els motius de protesta i les ajudes plantejades des de l’entitat situada a Vall-llobrega.

“Nosaltres no som els culpables”

Primerament, reclamen un control per l’eradicació de la pandèmia, com una lluita col·lectiva. I precisament aquest és un dels elements que el GCBC vol posar sobre la taula: El mateix rigor que s’exigeix al sector de l’hostaleria i la restauració, cal aplicar-lo als ciutadans que ignoren les noves pautes de convivència. Entre elles l’ús obligatori de la mascareta, la limitació de trobades a només sis persones, o la prohibició de celebrar festes amb menjar i beure en espais públics o privats.

Paquet de mesures per salvar el sector

En segon lloc, presenten el sector de l’hostaleria i la restauració com un dels grans damnificats de les noves restriccions. I això evidentment suposa una pèssima notícia pel conjunt del país atesa la importància del sector en el PIB català i en el nombre de llocs de treball generats. Sabria, ens explica el tipus d’ajuda que creuen convenient des del GCBC. Tal com el model francès, aportar un percentatge del 50% dels beneficis de l’any anterior declarats, tal com el model francès.

Finalment, els presidents de les empreses del GCBC (Bàrbara Hallé de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Genís Dalmau de Cooperativa Costa Brava Centre; Jordi Mias de Costa Brava Verd Hotels; Eva Lladó de Petits Grans Hotels de Catalunya; Vicenç Fajardo de la Cuina de l’Empordanet; i Xavier Rocas de Costa Brava Hotels de Luxe), reclamen l’impuls d’ajudes directes que permetin la supervivència dels establiments que formen part del sector. Tal i com han fet altres governs europeus.

Per concloure, adjuntem l’entrevista sencera amb Martí Sabria, portaveu del Grup Costa Brava Centre.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).