Les empreses del grup Costa Brava Centre reclamen ajudes directes
Escrit per Ràdio Palafrugell el 23 d'Octubre de 2020
- Les empreses integrants del GCBC, accepten les noves restriccions però reclamen ajudes directes.
- Els establiments del gremi, demanen que el mateix rigor s’apliqui a aquells ciutadans que no respecten les normes establertes.
Davant el tancament obligat de bars i restaurants durant un període mínim de quinze dies, el Grup Costa Brava Centre (GCBC) i les empreses que en formen part volen reiterar la voluntat de complir amb les mesures adoptades pel Govern català.
A Ràdio Palafrugell hem comptat amb l’aportació de Martí Sabria com a portaveu del GCBC. Per presentar-nos els motius de protesta i les ajudes plantejades des de l’entitat situada a Vall-llobrega.
“Nosaltres no som els culpables”
Primerament, reclamen un control per l’eradicació de la pandèmia, com una lluita col·lectiva. I precisament aquest és un dels elements que el GCBC vol posar sobre la taula: El mateix rigor que s’exigeix al sector de l’hostaleria i la restauració, cal aplicar-lo als ciutadans que ignoren les noves pautes de convivència. Entre elles l’ús obligatori de la mascareta, la limitació de trobades a només sis persones, o la prohibició de celebrar festes amb menjar i beure en espais públics o privats.
Paquet de mesures per salvar el sector
En segon lloc, presenten el sector de l’hostaleria i la restauració com un dels grans damnificats de les noves restriccions. I això evidentment suposa una pèssima notícia pel conjunt del país atesa la importància del sector en el PIB català i en el nombre de llocs de treball generats. Sabria, ens explica el tipus d’ajuda que creuen convenient des del GCBC. Tal com el model francès, aportar un percentatge del 50% dels beneficis de l’any anterior declarats, tal com el model francès.
Finalment, els presidents de les empreses del GCBC (Bàrbara Hallé de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre; Genís Dalmau de Cooperativa Costa Brava Centre; Jordi Mias de Costa Brava Verd Hotels; Eva Lladó de Petits Grans Hotels de Catalunya; Vicenç Fajardo de la Cuina de l’Empordanet; i Xavier Rocas de Costa Brava Hotels de Luxe), reclamen l’impuls d’ajudes directes que permetin la supervivència dels establiments que formen part del sector. Tal i com han fet altres governs europeus.
Per concloure, adjuntem l’entrevista sencera amb Martí Sabria, portaveu del Grup Costa Brava Centre.