Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Les eines de suport, atenció i acompanyament a la dona segueixen actives a Palafrugell

Escrit per el 24 de Març de 2020

La situació d’alarma que estem vivint genera una convivència forçosa i mobilitat reduïda. Aquests són fets que dificulten a les dones poder trucar als serveis, trobar el suport de les famílies, amistats o professionals. No obstant això, mai és tard per trencar el silenci. En aquest sentit, el coronavirus no atura els recursos de suport, acompanyament i urgències que teniu les dones a la vostra disposició.

Així doncs, els recursos a Palafrugell d’atenció, suport i acompanyament són els següents:

  • Espai Dona Palafrugell.

Atenció telefònica (972 61 18 79), per whatsapp (644 18 41 23) i per mail (espaidona@palafrugell.cat) de dilluns a divendres de 9.00 a 15.00 i els dijous fins les 18.00.

Si no contesta ningú, deixeu un missatge al contestador amb el nom, telèfon de contacte i els moments més adequats per retornar la trucada. Aquesta es realitzarà amb número ocult.

  • Àrea Bàsica de Serveis Socials de Palafrugell. Atenció telefònica d’urgència de dilluns a divendres de 8.00 a 15.00.  Telèfon: 972 61 31 42, extensions 101, 102 i 103.
Les eines de suport a les dones continuen actius a Palafrugell

Recursos més enllà dels serveis municipals

D’altra banda, també hi ha els recursos d’urgències fora dels horaris d’atenció telefònica dels serveis municipals. Malgrat el confinament, els telèfons d’urgències no aturen el seu funcionament.

  • Telèfon: 112
  • Policia local de Palafrugell: 972 30 62 92
  • Línia de telèfon d’atenció a la violència masclista 900 900 120.

També a través de correu electrònic: 900900120@gencat.cat

Atenen qualsevol demanda relacionada amb qualsevol situació de violència masclista contra les dones. Atenció 24 hores, confidencial i atenció en diferents idiomes. Atenció, suport i assessorament per a dones, familiars i professionals.

  • APP: MY112             

Aplicació gratuïta disponible amb sistemes d’Android i iOS amb geolocalització. S’ha de descarregar al mòbil i tenir la localització activada.

  • Número estatal: 016. Per tal de garantir la màxima prudència, discreció i cura, el 016 no deixa cap tipus de rastre i us adreça al 900 900 120

D’altra banda, si teniu coneixement d’alguna dona que està en situació de violència masclista també podeu actuar. Amb màxima prudència, discreció i cura, recordeu que el telèfon és una eina de suport mutu. És important, i en aquests moments encara més, mantenir el contacte. Confinament no vol dir aïllament social. Una de les conseqüències de la violència masclista és l’aïllament social i ara més que mai s’ha de tenir en compte prevenir-lo.

Si vius violència masclista mantingues el màxim contacte amb les teva xarxa d’amistats i utilitza els recursos telefònics que s’ofereixen. Mai és tard per trencar el silenci.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).