L’Aula Gastronòmica de l’Empordà forma 15 persones a l’atur i en risc d’exclusió social
Escrit per Ràdio Palafrugell el 27 de Novembre de 2022
- La formació ha comptat amb la col·laboració de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.
La setmana passada, del 14 al 18 de novembre, l’Aula Gastronòmica de l’Empordà va acollir i formar en matèria de cuina i sala en restaurant i bar un total de 15 persones en situació d’atur i risc d’exclusió social, a través d’una iniciativa subvencionada per la Fundació la Caixa i la col·laboració de l’Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell.
El curs ha ensenyat als participants diverses nocions tant teòriques com pràctiques, de les professions de cuina i de sala, incloent formació de manipulació d’aliments. El temari ha tractat punts com l’organigrama d’un restaurant; el tall de peix, carn i verdures; la mise en place; la maquinària i l’utillatge a sala i cuina; la barra i el servei; la presa de comandes; o les elaboracions de receptes amb carn, peix i vegetals, a més de postres.
El curs ha estat dirigit per la formadora Berta Dotú, resident a Palamós i molt vinculada a aquestes tasques docents en diversos àmbits.
Un win-win per a treballadors i empreses
Des de la borsa de treball de la Unió d’Empresaris d’Hostaleria i Turisme de la Costa Brava Centre es posarà a disposició dels seus establiments associats els currículums de les 15 persones que han assistit a la formació. Plantejaments com aquests poden ser una bona resposta a les creixents dificultats que té el sector per trobar personal.