Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’associació Amb les teves mans comença el viatge a Ucraïna per portar espelmes i altres objectes

Escrit per el 29 de Març de 2023

  • L’Ajuntament de Palafrugell ha ajudat l’associació amb 4.000 euros pels costos del desplaçament.

L’associació Amb les teves mans comença aquest dimecres el viatge a Ucraïna per portar-hi espelmes, aliments i material sanitari, entre altres. Les espelmes es van recollir amb la col·laboració de centres educatius, com el Vedruna-Prats de la Carrera de Palafrugell.

Milton Sánchez, un dels fundadors de l’associació, explica que al mes de gener des d’Ucraïna els van demanar espelmes per la foscor. No només a les nits, sinó també per les hores que passen als refugis quan hi ha bombardejos.

Per aquest motiu, Sánchez va decidir explicar als centres educatius què és una guerra i va destacar a l’alumnat que els infants ucraïnesos fa més d’un any vivien igual que els d’aquí. Destaca la bona predisposició educativa per començar iniciatives per recollir espelmes.

Afegeix que els infants a Ucraïna viuen en males condicions i pateixen malalties.

Paral·lelament, s’han rebut donacions de material sanitari, com bisturís i punts de sutura. El SSIBE ha fet donatius. També s’hi portarà menjar infantil i altres objectes. El dimecres, 29 de març comença un nou viatge fins a Ucraïna. Preveu arribar a Polònia a finals de setmana.

A la ciutat de Cracòvia, hi ha centres de distribució d’objectes immobilitzats, per la manca de transport, que s’han d’entrar al país ucraïnès. Sánchez farà diversos viatges durant la Setmana Santa entre la ciutat polonesa i localitats ucraïneses.

A més, Milton Sánchez explica que entrarà al país sense protecció. Destaca que les carreteres i autovies tenen poca circulació i molts controls militars.

Per altra banda, alguns docents del Vedruna-Prats de la Carrera viatjaran aquesta setmana a Polònia per fer una donació simbòlica.

Afegeix que, un cop acabi la guerra, s’haurà de reconstruir i hi haurà “seixanta o vuitanta anys” de pobresa per a recuperar-se. Explica que caldrà ajudar-los durant dècades.

L’Ajuntament de Palafrugell va ajudar l’associació amb una donació de 4.000 euros per finançar el desplaçament. L’associació forma part de la Taula Municipal de Solidaritat i Cooperació de Palafrugell que engloba les entitats i ONG situades al municipi. En parla el regidor de Cooperació de Palafrugell, Josep Salvatella.

Qui vulgui ajudar en les noves iniciatives de l’associació, a l’estiu es farà un nou viatge a Ucraïna i no es descarta fer-ne un abans. Sánchez explica que tothom pot fer-hi donatius, des d’empreses que poden ajudar amb objectes, però també la població amb donació de menjar infantil o diners per pagar el transport, entre altres. Es pot ajudar amb el codi Bizum 00779.

Amb les teves mans és una associació empordanesa sense ànim de lucre que es va constituir a Figueres. Inicialment, va començar la seva activitat a Lesbos, a Grècia. Però, des de l’any 2018, també fan diversos projectes a Gàmbia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).