Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


“L’art de la comèdia” arriba a Palafrugell

Escrit per a 7 de Març de 2020

  • La Gespa Teatre actuarà el dissabte 7 de març al Teatre Municipal de Palafrugell
  • Presentació al municipi de “L’art de la comèdia”, una obra transcendent amb tocs d’humor

Després de l’estrena a Palamós, els membres de la Gespa Teatre es desplacen a Palafrugell per presentar “L’art de la comèdia”. Una peça escrita al 1964 pel referent del teatre italià del S.XX, Eduardo de Filippo.

Tal com deixa entreveure el títol de l’obra, es tracta d’una comèdia, tot i que presenta també elements transcendents i conflictes. Un aspecte rellevant per tal que el director de la companyia, Jordi Massoni, es decidís a escollir-la:

Malgrat ser més amant del drama, el director explica que aquesta obra li va semblar interessant per ser una “comèdia amb substància”. Una característica que es pot dur a terme gràcies a l’ús del meta teatre i al fil argumentador de la peça:

Tanmateix, a través de la trama de l’obra, es presenta també un enfrontament entre el poder polític i la cultura. Un conflicte seriós que segueix vigent en la societat actual:

Referent polifacètic del teatre italià

D’altra banda, el director de la companyia fa menció a la carrera laboral de l’autor de l’obra. Un referent polifacètic que ha escrit peces i guions molt transcendents, tot oferint una mirada àcida sobre la societat del moment:

Concretament en aquesta obra, l’autor permet que es tracti d’un peça híbrida on poder tocar temes dràstics i, alhora, donar un punt d’humor. Un elements que, juntament amb l’habilitat de entrelligar la realitat amb la ficció, han creat un treball original:

Per últim, en Jordi destaca la feina de la companyia palamosina. Un grup format per amants del teatre, els quals treuen hores del lleure per poder tirar endavant la feina. El resultat d’aquesta preparació es podrà veure el dissabte 7 de març a les 21h al Teatre Municipal de Palafrugell.

Per poder escoltar l’entrevista sencera cliqueu al següent enllaç:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *