Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament pren el relleu de Vies Braves

Escrit per el 26 de Juliol de 2020

  • Els carrils aquàtics del municipi passen a ser gestionats i promocionats pel consistori.
  • Són també un altre pol d’atracció de turisme i l’Ajuntament no volia deixar d’oferir aquest servei aquest estiu.

Palafrugell promociona els seus carrils aquàtics amb l’objectiu que els aficionats a la natació en aigües obertes puguin gaudir de la pràctica esportiva vinculada a un entorn únic i diferent. Així, l’Ajuntament pren el relleu de Vies Braves que fins aquest estiu era l’empresa que els promocionava.

Malgrat que el consistori ha hagut de treballar contra-rellotge, Joan Vigas ha expressat que és una situació habitual derivada de la COVID-19.

Davant d’aquest fet, enguany s’ha fet “el que s’ha pogut”. No obstant això, de cara a properes temporades d’estiu, es reforçarà la difusió dels carrils, segons el regidor de Turisme.

El patrimoni paisatgístic de les costes del municipi de Palafrugell serveix com element que integra el coneixement de l’entorn amb un esport com el de la natació. En aquesta línia, Joan Vigas, remarca que els carrils aquàtics del municipi són dels més ben valorats.

Palafrugell pioner en carrils aquàtics

Cal destacar que el primer Carril Aquàtic de Palafrugell, el qual es va inaugurar el 18 de juny de l’any 2013, va ser el primer itinerari marí i el pioner de la història del país i d’Europa. Els promotors van ser les Associacions de Veïns de Calella de Palafrugell i de Llafranc, el CN RadikalSwim, el grup de natació del CA Palafrugell i l’Ajuntament de Palafrugell.

Es tracta d’una instal·lació natural, totalment sostenible. Està abalisada per boies que fan que sigui completament segura. És un autèntic camí de ronda al mar que al llarg d’1 quilòmetre uneix els nuclis costaners de Calella de Palafrugell i de Llafranc. Més tard es va afegir el carril que va des de Tamariu a Aigua Xelida, que recorre una distància d’1,2 quilòmetres. 

El Carril ofereix una perspectiva excepcional i tranquil·la d’un ecosistema aquàtic únic dins d’una destinació turística de referència mundial en unes aigües farcides d’història. Així doncs, enguany l’Ajuntament pren el relleu de Vies Braves en la difusió dels carrils aquàtics.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).