Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell rep un dels Premis E-TECH per la creació de l’APP de les platges

Escrit per a 17 de Novembre de 2020

La gala de la 14a edició dels Premis E-TECH va tenir lloc aquest passat dilluns al Centre Cultural la Mercè (en una gala sense públic però retransmesa en directe). Els premis són atorgats anualment per l’AENTEG, (Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona), la qual és una associació professional d’empresaris dedicats a activitats relacionades amb les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

En aquesta ocasió, l’Ajuntament de Palafrugell va rebre el premi a la millor iniciativa en l’administració local. El consistori va rebre el guardó per l’app Palafrugell al mòbil amb la qual els banyistes poden conèixer l’aforament de les platges del municipi en temps real, la qual cosa facilita esponjar-ne l’ocupació. El servei de paqueteria intel·ligent Smart Points, de l’Ajuntament de Girona i el Servei SMObilitza’t, de l’Ajuntament de Girona (Servei Municipal d’Ocupació) van quedar finalistes. Narcís Mir, de l’àrea de comunicació de l’ajuntament, es mostra molt satisfet d’aquest reconeixement.

Després de 14 anys, aquests premis estan molt consolidats a Girona. Un dels apartats està dedicat a las administracions, entre les diferents seccions dedicades a les noves tecnologies.

Recordem que l’app que ha rebut aquest premi la va posar en marxa l’Ajuntament de Palafrugell cap a finals del passat mes de juny. Es tracta d’una aplicació molt visual i fàcil d’utilitzar, la qual permet a l’usuari, en temps real, saber si les platges es troben al màxim de la seva capacitat o encara compten amb places disponibles. A l’aplicatiu cada platja disposa d’una descripció i del nombre total de persones que pot acollir, comptant amb la distància de seguretat. Mentre el color de la icona de la platja segueixi en color verd, aquesta té capacitat i es pot seguir ocupant, en el moment que apareix el color vermell, vol dir que s’han exhaurit el nombre de places i els accessos a aquella platja concreta es tancaran fins que no s’alliberin places. L’aplicació ha funcionat molt bé amb unes 85,000 descàrregues.

Una iniciativa que ha estat pionera des de Palafrugell i que ha obert camí a d’altres administracions per a poder utilitzar sistemes similars. Per finalitzar, Narcís Mir ens explica com va sorgir la idea de posar en marxa l’app, una mostra més de l’enginy que també apareix en temps de crisi.

Narcís Mir, de l’àrea de Comunicació de l’Ajuntament de Palafrugell

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera amb en Narcís Mir.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *