Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell es mostra confiat amb les inversions d’Endesa per reduir el nombre d’incidències elèctriques

Escrit per el 13 de Gener de 2023

  • L’empresa elèctrica ha promès inversió per reparar els problemes de la xarxa elèctrica que van causar talls l’estiu passat al Baix Empordà.

L’Ajuntament de Palafrugell es mostra confiat en les inversions promeses per l’empresa Endesa per evitar la repetició dels talls elèctrics de l’estiu passat. Joan Vigas, alcalde de Palafrugell, apunta que a les comarques del Baix i l’Alt Empordà serà de 3 milions d’euros per tal de reduir els sobreescalfaments, les sobrecàrregues i la millora de la ventilació dels transformadors, entre altres.

La reunió entre l’empresa elèctrica i les diferents administracions va celebrar-se el dimecres a la sala d’actes de l’Ajuntament de Palamós. Va ser convocada pels Serveis Territorials d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat de Catalunya i va assistir-hi la seva directora, Elisabet Sánchez; el president del Consell Comarcal del Baix Empordà, Joan Loureiro i la representació d’alcaldes d’alguns dels municipis, entre ells, Joan Vigas.

El batlle palafrugellenc reconeix que és impossible evitar tots els tipus d’incidències. No obstant això, demana una comunicació fluïda entre Endesa i les administracions.

L’empresa elèctrica justifica que bona part dels talls van estar causats per l’aplicació del Pla Alfa, ja que cal esperar dues hores per reactivar el subministrament elèctric. Vigas explica que cada cop s’activa més per l’emergència climàtica i que, per tant, pot ser que hi hagi més talls de llarga durada.

També, es va explicar detalladament les afectacions i l’estat de la xarxa elèctrica en cadascun dels municipis.

Per altra banda, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, també es mostra confiat amb els acords de la reunió i que en el pròxim estiu es patiran menys talls elèctrics. Apunta que, en cas que succeeixin, seran de curta durada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).