Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Ajuntament de Palafrugell aporta 46.520€ a Vimar

Escrit per a 2 de Desembre de 2019

  • Conversem amb el vicepresident de la Fundació, Jordi Sistach en motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.
  • El nou equipament s’ubicarà als Estanys de Platja d’Aro i tots els municipis del Baix Empordà hi col·laboren econòmicament.

A mitjans de juny coneixíem que la Fundació Vimar comptaria amb una nova instal·lació a Plataja d’Aro. La principal novetat va ser conèixer que els ajuntaments del Baix Empordà aportarien 500.000 euros per la construcció de la residència VIMAR “Els Estanys de Platja d’Aro”. En aquest sentit, l’Ajuntament de Palafrugell aporta 46.520€ a Vimar de cara al 2020.

Avui dilluns a l’Hora del Peix Fregit ens hem posat en contacte amb el vicepresident de la Fundació Vimar. Primer de tot, Jordi Sistach ha volgut posar de relleu la tasca que fan des de la fundació.

Demà dia 3 de desembre es commemora el Dia Internacional de les Pesones amb Discapacitat. Per aquest motiu, hem volgut contactar amb l’entitat comarcal. Sistach ha explicat quin va ser el procés que es va dur a terme per fer aquesta nova instal·lació a Castell-Platja d’Aro.

Com hem comentat tots els municipis del Baix Empordà col·laboraran en la construcció de la nova residència mitjançant una aportació econòmica. En aquest sentit, Sistach ha destacat que no va ser complicat convèncer els consistoris.

Aquesta aportació es pagarà en dues anualitats, com va decidir al Consell d’Alcaldes el passat mes de setembre. El cost total del projecte supera els 4 milions d’euros i més del 50% aniran a càrrec de l’Obra Social ‘la Caixa’. També hi contribuiran la Diputació de Girona, la Generalitat i l’ajuntament de Castell-Platja d’Aro, que cedeix els terrenys pel nou centre i aportarà 120.000 euros de l’impost de construccions. 

L'Ajuntament de Palafrugell aporta 46.520€ a Vimar
Maqueta del nou espai de la Fundació Vimar a Els Estanys de Platja d’Aro

Aportació important de Palafrugell

La residència Els Estanys de VIMAR ocuparà 2.500 metres quadrats i distribuirà els espais en 3 nuclis de convivència per 10 persones amb espais de dia i de nit i un gran jardí públic com és el parc dels Estanys de Platja d’Aro.

Per la seva banda, Jordi Sistach ha remarcat que el consistori palafrugellenc és un dels que més coses ha aportat per a la Fundació Vimar.

D’altra banda, el mes passat la Fundació va presentar el projecte a Sant Feliu de Guíxols. En aquest sentit, Sistach no ha descartat que puguin fer-ho en d’altres punts de la comarca per tal que la gent sàpiga “en que s’invertiran els seus diners”.

Així doncs, l’Ajuntament de Palafrugell aporta 46.520€ a Vimar per al nou espai de la fundació a Platja d’Aro. Un nou equipament que té uns terminis d’execució de 17 mesos a partir de l’inici de les obres, les quals encara no han començat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *