Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’adaptació cinematogràfica de ‘Muerte en el Nilo’ al Teatre Municipal

Escrit per el 3 de Març de 2022

  • Es tracta d’una adaptació d’una novel·la d’Agatha Christie.
  • Es projectarà aquest cap de setmana al Teatre Municipal de Palafrugell.

Aquest cap de setmana el Cine Club Garbí ha programat la pel·lícula Muerte en el Nilo, una adaptació de l’obra d’Agatha Christie. En aquesta ocasió, el detectiu belga Hercule Poirot haurà d’investigar un crim, mentre va de vacances en un vaixell de vapor glamurós. Al mateix temps, trencarà una lluna de mel d’una parella perfecta. L’acció de la pel·lícula se situa enmig del riu Nil, les vistes del desert i les piràmides de Guiza. Ho explica Àlex Cebollero, director del Cine Club Garbí.

L’adaptació cinematogràfica de la novel·la és de Kenneth Branagh, un director, guionista i actor nascut a Belfast, a Irlanda del Nord i autor de nombrosos films.

Entre les pel·lícules que ha dirigit, s’inclouen Murder on the Orient Express, All is true, Artemis Fowl o Belfast. Com ha actor, també ha interpretat, en diverses ocasions, Hamlet de William Shakespeare.

Una obra d’Agatha Christie

Pel que fa a l’autora de la novel·la, Agatha Christie és especialment coneguda per les narratives policíaques, en les quals cal descobrir l’autor d’un crim i amb la presència de molts sospitosos. No obstant això, Cebollero destaca que va escriure novel·les romàntiques, contes i obres de teatre.

Muerte en el Nilo va ser publicada l’any 1937 i el 1978, ja es va adaptar al cinema. Aquest 2022 ha arribat la nova versió de Kenneth Branagh. A més, Àlex Cebollero destaca que a les adaptacions cinematogràfiques de les altres obres de l’autora britànica hi solen aparèixer actors i actrius coneguts. En aquest cas, Anette Bening és l’actriu més destacada, guanyadora de premis Bafta i Globus d’Or durant la seva trajectòria.

Com a curiositat, el dissenyador de vestuari de la pel·lícula és el canari Paco Delgado que ha preparat centenars de peces adaptades a l’època, entre elles un vestit de núvia.

A més, cal destacar que la major part de l’acció no ha estat rodada al riu Nil, sinó al Regne Unit, en un llac als Estats Units i en recreacions fetes en estudis.

Per acabar, recordar que la pel·lícula es projectarà en sis ocasions aquest cap de setmana. Divendres serà a les 19 hores, dissabte a les 17, 19.15 i 21.45 hores i diumenge, a les 17 i 19.30 hores. Totes en castellà, exceptuant la sessió de dissabte a les 19.15 hores que serà en versió original en anglès i francès subtitulada al castellà.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).