Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’actualitat del teixit cultural de Palafrugell, amb el tècnic de cultura Gerard Prohias

Escrit per el 27 de Gener de 2021

  • Al llarg d’aquest període de crisi econòmica i sanitària, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha treballat sota la incertesa.
  • Una de les mesures que més han afectat al sector ha estat el confinament perimetral municipal.
  • Coneixem l’estat de les programacions futures de l’Àrea de Cultura.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Aquesta setmana en Gerard Prohias, tècnic de Cultura de l’Ajuntament de Palafrugell, ha visitat els nostres estudis per conversar sobre l’actualitat de l’activitat del teixit cultural de Palafrugell.

En primer lloc, en Gerard Prohias defensa la posició dels programadors culturals en aquests temps tan difícils, on s’ha de combinar el manteniment de l’activitat cultural amb les mesures de prevenció i seguretat derivades de la pandèmia del coronavirus.

D’altra banda, aclareix que a més de totes les mesures que s’inclouen en els protocols de prevenció i seguretat, una de les que més han afectat al sector ha estat el confinament perimetral municipal.

Una de les activitats que ha seguit el seu curs ha estat la programació de cinema al Teatre Municipal de Palafrugell. Tot i la “precarietat” per trobar oferta de pel·lícules i la quantitat de públic.

A continuació, en Gerard Prohias ens avança que “nosaltres estem treballant ara mateix pel futur“. Amb la intenció de reprendre les programacions de La Xarxa, Joventuts musicals, obres de teatre pendents… entre d’altres.

Tot seguit, en Gerard ens detalla que en tot moment han treballat per mantenir l’activitat cultural després de l’arribada de la pandèmia. Sempre i quant es pugui mantenir l’equilibri entre la viabilitat econòmica i la promoció cultural de la vila.

Pel que fa a l’últim esdeveniment, la rebuda dels Reis Mags d’Orient, va ser un èxit de visites. En Gerard, però, ens fa conèixer que “agradar a tothom és impossible“. Tot i l’èxit, les xarxes socials de les institucions responsables van carregar amb diverses crítiques.

Foto: Àrea de Cultura de l’ajuntament de Palafrugell

“Quan ens sentim més cómodes es quan podem fer la nostra feina amb total normalitat”

Al llarg d’aquest periode de crisi econòmica i sanitària, l’Àrea de Cultura de l’Ajuntament ha treballat sota la incertesa, sense poder programar ni a curt termini.

Des dels inicis de la pandèmia, totes les àrees de l’Ajuntament de Palafrugell es van coordinar per recolzar-se entre elles. Però en Gerard destaca la feina de l’Àrea de Benestar Social i de la Policia Local del municipi.

En l’actualitat, l’Àrea de Cultura està treballant en la programació de la Diada de Sant Jordi, les festes de primavera (en parlarem properament), el festival Ítaca i la Festa Major del poble.

En Gerard comparteix que, per tal d’assegurar l’activitat cultural, treballen des de dues perspectives: la de la normalitat i en situació de restriccions.

Altrament, preguntem a en Gerard sobre la seva vocació com a tècnic cultural en l’administració pública. Així comparteix la vinculació amb la seva professió el tècnic de cultura de la nostra vila.

La pluralitat cultural del Baix Empordà és una de les facilitats que ofereix el nostre territori a les Àrees de Cultura. Tot i aixó, en Gerard menciona la “no capitalitat” com una dificultat per al teixit cultural del territori.

Per concloure, escoltem de la mà d’en Gerard un resum sobre l’actualitat en la participació de les activitats; caracteritzades per la poca assistència i l’ambient de por derivat de la situació.

Com a últim punt, conversem sobre el lligam entre cultura i desenvolupament econòmic de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).