Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Xarxa de Museus de Girona invertirà gairebé 1 milió d’euros per millorar la gestió i els equipaments, entre ells, el Museu del Suro

Escrit per el 17 d'Abril de 2023

  • Els principals projectes preveuen optimitzar els recursos, fomentar la innovació i recerca i difondre els coneixements per traslladar-los a la ciutadania.

La Xarxa de Museus de les Comarques de Girona preveuen invertir gairebé 1 milió d’euros en mantenir i millorar la gestió dels actius patrimonials dels museus que en depenen, entre ells, el Museu del Suro de Palafrugell.

Es vol reforçar algunes tasques específiques, optimitzar els recursos, fomentar la innovació i recerca i difondre els coneixements per traslladar-los a la ciutadania. Per aquest motiu, es posarà en marxa una campanya de suport de la documentació pels museus. En parla el regidor del Museu del Suro, Marc Heras.

També, s’impulsarà la capacitat dels museus per traslladar a la societat els serveis, activitats i experiències que ofereixen. A més, es vol incrementar els equips professionals dels museus perquè s’adaptin a les necessitats.

A més, es va tancar l’exercici de l’any 2022. Es va defensar seguir treballant de forma mancomunada per millorar l’acció global dels museus, així com l’avenç en la documentació i l’accessibilitat als equipaments.

El pressupost total de la Xarxa és de 970.000 euros. El Departament de Cultura ha incrementat el pressupost en 30.000 euros i la xarxa aportarà 760.000 euros; el Departament de Cultura, 460.000 euros; i la Diputació de Girona, 300.000.

Els acords es van prendre en una reunió al Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí el dimecres, 12 d’abril. Hi va assistir el president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer; la consellera de Cultura, Natàlia Garriga; representants d’altres organismes i alcaldes, regidors i tècnics dels municipis amb museus a la Xarxa.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).