Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Presentació del conte ‘La Tureta i una llum invisible’ a l’Hotel Llevant

Escrit per a 22 d'Abril de 2021

  • Ràdio Palafrugell rep la visita de Pau López i Olga Cantalosella, l’autor i la il·lustradora de La Tureta i una llum invisible.
  • L’obra es presentarà el dissabte 24 a l’Hotel Llevant dins del marc del cap de setmana literari.

Els nostres estudis acullen la visita d’en Pau López i l’Olga Cantalosella, autor i il·lustradora del conte La Tureta i una llum invisible. El conte celebrarà la seva presentació el pròxim dissabte 24 a l’Hotel Llevant de Llafranch, dins del marc del cap de setmana literari.

Sobre la presentació, l’Hotel Llevant ha organitzat una xocolatada. L’acte, comptarà amb la projecció de les il·lustracions del conte, música en directe i un taller per als i les més petites. A continuació, en Pau López i l’Olga Cantalosella ens expliquen la dinàmica de l’acte que comptarà amb totes les mesures sanitàries actuals.

Preguntats sobre el procés d’escriptura i il·lustració del conte, tant en Pau com l’Olga comparteixen que “no ha estat un procés ni de lluny lineal”. Afegeixen que el text del conte va anar transformant-se de la mà de les il·lustracions i viceversa, entrellaçant ambdues disciplines i complementant-se un amb la feina de l’altre.

La Tureta i una llum invisible no és només per a nens i nenes

En aquest punt, en Pau López aprofita per avançar-nos que la història darrera el conte conté un missatge sobre la gestió emocional que cal traslladar a tots els públics: L’infantil, el juvenil i inclús l’adult.

“El dia que sapiguem fer de la tristesa una oportunitat que ens permeti mirar cap endins per poder enfocar millor cap enfora, el plor deixarà de ser una debilitat i es convertirà en un aliat davant la lluita cap a la llibertat”

Frase introductòria del conte La Tureta i una llum invisible.

En aquest sentit, l’Olga Cantalosella comparteix que il·lustrar el conte ha estat un “procés molt maco” que ha requerit utilitzar tots els sentits per poder interioritzar les emocions dels personatges i després representar-les.

Sobre el missatge del conte, en Pau López destaca com s’ha aconseguit representar el concepte de tristesa a través de la història i les il·lustracions.

Altrament, Cantalosella destaca la relació que tenen la Tureta i en Poc: Una relació que els nens i nenes que llegeixen el conte es creuen d’una manera especial, tot i tractar-se d’una relació fantàstica.

Recursos pedagògics per l’educació emocional

Convé ressaltar que el conte no és únicament destinat a la lectura infantil, sinó que està pensat per educar la gestió emocional dins l’àmbit familiar. En aquest sentit, al final del conte es poden trobar inclosos diversos recursos pedagògics sobre com gestionar les emocions i com fer arribar aquest coneixement als més petits.

Per concloure, recordar-vos que per tal d’assegurar-vos una localització en la presentació de dissabte, cal trucar a l’Hotel Llevant: 972 30 03 66. A continuació, adjuntem la conversació completa amb en Pau López i l’Olga Cantalosella; On parlem sobre les seves trajectòries professionals individuals i més detalls de l’obra i els personatges.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *