Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Trobada d’Embarcacions Tradicionals de Vela Llatina de Calella de Palafrugell celebra el seu 30 aniversari

Escrit per el 22 de Juny de 2022

•    Aquesta activitat es va iniciar l’any 1992.

Un any més, el proper cap de setmana tindrà lloc a Calella de Palafrugell la Trobada d’Embarcacions Tradicionals. Participaran a la trobada una vintena d’embarcacions de vela tradicional (llatina, al terç, àurica, etc…) que convertiran l’horitzó marítim de Calella de Palafrugell en una autèntica imatge de postal des de dijous dia 23 fins al diumenge 26 de juny.

D’altra banda, enguany aquesta activitat celebra la seva 30 edició, i ho fa amb la idea de seguir consolidant-se com una mostra de la millor combinació entre l’entorn paisatgístic i la navegació tradicional.

30 anys de trobades

La trobada es va iniciar l’any 1992 gràcies a un grup de persones que van decidir que Calella de Palafrugell era l’espai ideal per mostrar els grans vaixells de vela llatina de Catalunya. Al llarg dels 30 anys d’història hi han participat un centenar d’embarcacions diferents, que han navegat per les aigües de Calella de Palafrugell durant els últims dies del mes de juny, al voltant de la festivitat de Sant Joan. Aquest any, la Trobada no coincideix amb la Festa de Sant Pere, com és habitual. La Festa Major de Calella es fa aquest cap de setmana, per Sant Joan, just una setmana abans de la tradicional Cantada d’Havaneres, que ofereix Calella com el gran aparador d’inici d’estiu a la Costa Brava.

El més espectacular i impactant visualment d’aquest esdeveniment és la imatge que ofereix l’arribada de les barques al Port Bo i, tot seguit, la imatge de la navegació lliure costejant fins a Cala Pedrosa, a tocar de Tamariu. Allà, com també és tradicional i sempre que el temps ho permet, es fondeja, es pren el bany i els tripulants dinen. Enguany, aprofitant aquest aniversari tan especial, les embarcacions també arribaran fins a les Illes Formigues. Tot i que no és cap competició, les barques, quan són a prop, es miren i procuren navegar millor i més ràpids que les altres.

Pere de Prada, de l’Associació dels Amics de la Vela Llatina de Calella de Palafrugell (integrada a la Federació Catalana de Cultura i Patrimoni Marítim i Fluvial), parlava als nostres micròfons d’aquesta trobada.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).