Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La revolució 4.0 i les xarxes mòbils

Escrit per a 7 d'Octubre de 2019

  • El cicle de “Els 7 a les 7. Xerrades sobre ciència i economia” del Centre Municipal d’Educació obre aquest nou curs amb una xerrada al voltant de la 4a revolució industrial
  • José Antonio Moran serà l’encarregat de parlar d’aquesta nova era disruptiva

Aquesta tarda s’inicia el cicle de conferències de Els 7 a les 7. Xerrades sobre ciència i economia que organitza l’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell. En aquest sentit, el director del Grau en Enginyeria de Tecnologies i Serveis de Telecomunicació de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), José Antonio Moran oferirà Xarxes de telefonia mòbil. Tecnologies que transformen el món. Així doncs, enfocarà l’activitat a parlar de la revolució 4.0 i les xarxes mòbils.

Des de la seva aparició, al voltant dels anys 90, les xarxes de telefonia mòbil han millorat la comunicació entre els humans. Actualment estem en el preàmbul del que serà la quarta revolució industrial, o la indústria 4.0. En aquest sentit Moran explica quins seran els principals canvis que aportarà aquesta nova era disruptiva.

L’activat organitzada pel CME Núria Rivas Mascarós de Palafrugell compta amb la col·laboració de la UOC. A més de comentar el que passarà en el futur quan s’implanti la tecnologia 5G, també es farà una introducció del que ha passat en els darrers 30 anys.

D’altra banda, amb els canvis tecnològics que s’han anat succeint cada vegada més les persones temen per la seva privacitat. En aquest sentit, José Antonio Moran remarca que cal una regulació en l’àmbit jurídic per tal que les persones confiïn en la tecnologia.

Reclamen més dones als estudis tecnològics

Com hem comentat en d’altres ocasions, el paper de la dona en aquesta 4a revolució industrial també ha de ser important. Així ho expressa també el professor de la UOC a Ràdio Palafrugell. Destaca que des de les escoles tecnològiques fan una reivindicació per animar a les noies i dones a que s’apuntin als estudis tecnològics.

Per altra banda, l’actual situació econòmica actual fa albirar una possible nova crisi. Per Moran, relacionat amb la revolució 4.0 i les xarxes mòbils, això pot ser una oportunitat que s’ha de saber aprofitar.

Així doncs, aquesta tarda a les 19h al CME s’inicia el nou cicle de conferències entorn a la ciència i la tecnologia amb la xerrada de José Antonio Moran.

Conversa íntegra amb José Antonio Moran

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *