Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La relació d’Eugeni Forcano i Josep Pla

Escrit per el 30 de Juliol de 2020

  • L’onzena edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs obre portes aquest dissabte 1 d’agost. La Fundació Josep Pla torna a ser una de les seus amb el reportatge que Eugeni Forcano va fer a l’escriptor palafrugellenc.

La Biennal Xavier Miserachs una edició més tindrà com una de les seves seus la Fundació Josep Pla. En aquesta ocasió, es podrà veure l’exposició Josep Pla vist per Eugeni Forcano. Així, a través del reportatge es podrà conèixer la relació d’Eugeni Forcano i Josep Pla.

La 11a edició de la Biennal de Fotografia Xavier Miserachs obre les seves portes aquest dissabte 1 d’agost. Anna Aguiló, directora de la Fundació Pla remarca que un any més també seran una de les seus de l’esdeveniment. En aquest sentit, Aguiló remarca que és una gran oportunitat per visibilitzar la tasca de l’entitat.

A més, la directora de la Fundació Josep Pla destaca que feia temps que perseguien poder exposar una part d’aquesta exposició.

Pel que fa a l’exposició es tracta d’una selecció de l’extens reportatge que el fotògraf va fer de Josep Pla l’any 1967, amb motiu de la celebració del setantè aniversari de l’escriptor.

Aquest reportatge va ser publicat a la revista Destino, en la que tots dos hi treballaven i on es van conèixer. En el reportatge fotogràfic, segon avança Anna Aguiló, es poden veure imatges de Pla a Barcelona, a Llofriu o al carrer Nou. Indrets que seran reconeguts per la gran majoria de gent que visiti l’exposició.

Més enllà del reportatge fotogràfic, l’exposició està complementada amb documentació que demostra la relació de Pla i Forcano. A més, també hi ha textos de l’escriptor dels llocs que van visitar quan es va fer el reportatge.

L’exposició es podrà veure més enllà de la Biennal i es faran activitats complementàries durant la tardor.

Cap de setmana d’altres activitats

A més de l’inici d’aquesta exposició la Fundació Josep Pla té organitzades dues activitats més. La primera serà demà divendres amb una nova edició del Cuina i Paisatge, una ruta Josep Pla per Calella de Palafrugell i un àpat al restaurant de l’Hotel Garbí.

D’altra banda, dissabte al migdia es farà una nova activitat al nou espai dels Jardins de Cap Roig. El Jardí de la Dorothy acollirà un espectacle a càrrec de l’actriu Meritxell Yanes amb Caterina Albert com a protagonista. Anna Aguiló, al voltant d’aquesta nova proposta que ofereix la Fundació des d’aquest estiu, es mostra satisfeta per l’acollida que ha tingut.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra en la que Anna Aguiló detalla la relació d’Eugeni Forcano i Josep Pla que es pot veure en l’exposició de la Biennal Xavier Miserachs.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).