Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La quarta edició del Festival Art & Gavarres reflexiona sobre la necessitat de preservar l’entorn natural immediat

Escrit per a 31 d'Agost de 2021

  • «Sense anar gaire lluny» és el fil conductor de la quarta edició de la mostra
  • Hi participen setze artistes consolidats i emergents procedents d’Holanda, el País Basc, la Gran Bretanya, l’Argentina i Catalunya
  • Es podrà visitar a Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera, del 4 de setembre al 15 de desembre de 2021

Cassà de la Selva, Celrà, Forallac, Girona i Llagostera acolliran enguany, del 4 de setembre al 15 de desembre, les intervencions artístiques i efímeres creades pels setze artistes que participen en la quarta edició del Festival Art & Gavarres. «Sense anar gaire lluny» és el fil conductor proposat pel treball dels artistes. Això amb la voluntat de reflexionar i conscienciar la població sobre la necessitat de preservar l’entorn natural més immediat.

La presentació ha tingut lloc aquest dilluns a la sala Bòlit – La Rambla de Girona. S’hi ha inaugurat l’exposició «Geografies immaterials de la Vall de Sant Daniel», de l’artista Beatriz Aísa. Aquesta expo es podrà visitar fins al 26 de setembre. A l’acte, hi han participat el vicepresident primer de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas, i l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas.

La ciutadania ha après a valorar la natura més propera

Després d’un any de pandèmia i confinaments, que han limitat la mobilitat de les persones, els espais naturals protegits com el de les Gavarres s’han omplert de visitants. Això ha provocat una freqüentació sobtada que ha tingut impactes com l’augment del trànsit i del soroll, l’erosió dels corriols i, malauradament, l’abandonament de deixalles. La ciutadania ha après a valorar la natura més propera, però li costa fruir-ne sense malmetre-la.

Pau Presas ha explicat que el Festival Art i Gavarres «vol posar en valor l’espai natural protegit del massís descobrint al públic maneres diferents de viure i interpretar el paisatge. Així com valorar i reivindicar el nostre entorn, els nostres boscos i els nostres paratges».

El president del Consorci Pau Presas presenta Exposició Art i Gavarres

Els artistes treballaran al llarg d’aquesta setmana a diverses localitzacions dels cinc municipis. Seran setze intervencions creades a l’aire lliure amb materials naturals. Es podran visitar a partir d’aquest dissabte, 4 de setembre, i fins al 15 de desembre (o bé fins que el pas del temps les esborri).

Un Festival que aglutina diferents propostes

El Festival Art & Gavarres l’organitza el Consorci de les Gavarres, ens adscrit a la Diputació de Girona. Compta amb la col·laboració del Bòlit, Centre d’Art Contemporani, i els ajuntaments implicats. Els comissaris del festival són Àngels Artigas i Oriol Granyer.

Un any més, el Festival Art & Gavarres combina artistes de trajectòria consolidada amb artistes emergents. Ho fa amb l’objectiu d’esdevenir una oportunitat per donar a conèixer joves talents juntament amb artistes més reconeguts. Els participants en aquesta quarta edició són: Akunzo, Alejandro López Vega, Azahara Cerezo, Beatriz Aísa, Clara Riera, Jordi González Castelló, Juli Sanjuan Palma, Louise Sudell, Lourdes Ral, Valentí Miquel, Lucía Loren, Mailén Navas, Andrés Siri, Maria Güell, Pep Ramis, Sergi Quiñonero, Teresa Abad i Xevi Bayona Camó.

Podeu consultar la programació, la ubicació de les obres i les activitats organitzades al web http://www.artigavarres.cat.

Podeu escoltar l’entrevista als matins de Ràdio Palafrugell amb el president del Consorci de les Gavarres, Pau Presas. Premeu el següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *